Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Universiteit van Bristol

Eten van groenten tijdens zwangerschap kan risico op hoge bloeddruk helpen verlagen

Nieuw Europees onderzoek heeft uitgewezen dat een dieet dat rijk is aan groenten en vis tijdens de zwangerschap zou kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging te verlagen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 55.138 vrouwen. Ze werden op verschillende tijdstippen tijdens de zwangerschap en erna telefonisch geïnterviewd en moesten een vragenlijst invullen. 

De resultaten werden in BJOG (internationaal gynaecologisch vakblad) gepubliceerd en wezen uit dat het eten van groenten en vis het risico op hoge bloeddruk met 14% verlaagde en op zwangerschapsvergiftiging met 21%. 

 

Publicatiedatum: