Universiteit van Bristol

Eten van groenten tijdens zwangerschap kan risico op hoge bloeddruk helpen verlagen

Nieuw Europees onderzoek heeft uitgewezen dat een dieet dat rijk is aan groenten en vis tijdens de zwangerschap zou kunnen helpen het risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en zwangerschapsvergiftiging te verlagen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 55.138 vrouwen. Ze werden op verschillende tijdstippen tijdens de zwangerschap en erna telefonisch geïnterviewd en moesten een vragenlijst invullen. 

De resultaten werden in BJOG (internationaal gynaecologisch vakblad) gepubliceerd en wezen uit dat het eten van groenten en vis het risico op hoge bloeddruk met 14% verlaagde en op zwangerschapsvergiftiging met 21%. 

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven