Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe drijvers op grootste sla-op-water teeltsysteem van Italië

Het Italiaanse Plastic Box is al meer dan 50 jaar actief als fabrikant van herbruikbare verpakkingen in de AGF-sector. 'Wij zijn een klein bedrijf dat zich altijd heeft ingezet voor innovatie en onderzoek. In de afgelopen jaren hebben we nieuwe modellen geïntroduceerd van herbruikbare, insteekbare en stapelbare kisten met optimaal gebruik voor de bewerkte groenten en fruit”, vertelt Verkoopmanager Damiano Ghirlanda.

"Samen met een wereldwijde voedselspeler hebben we een nieuw kunststof materiaal ontwikkeld dat detecteerbaar voor de metaaldetector is. De kosten van het eindproduct zijn vergelijkbaar met die van de traditionele verpakkingsmaterialen.”

De laatste uitdaging die we zijn aangegaan is de creatie van monoblock plastic panelen voor het floatingsysteem. Samen met een ander bedrijf in Noord-Italië, dat heeft besloten om enkele miljoenen euro's te investeren in deze nieuwe technologie, hebben we net een aantal HDPE drijvers geïnstalleerd, zowel voor sla als voor babyleaf", vervolgt Ghirlanda.

 

"De panelen op de markt zijn vaak gemaakt van geëxpandeerd polystyreen met de beperkingen die dit materiaal met zich meebrengt, zoals moeilijk ontsmettend vermogen en beperkte duurzaamheid. Na meer dan twee jaar ontwerp en prototyping hebben we twee monoblokpanelen gemaakt voor hydrocultuurgewassen (één voor sla soorten en één voor babyleaf) volledig geproduceerd in HDPE voor gebruik in de voedingssector. Het innovatieve ontwerp en de eerste studies op industriële schaal hebben zeer bemoedigende resultaten opgeleverd met een verkorting van de productiecycli, de mogelijkheid om te telen met een watertemperatuur boven 24° C en zonder de noodzaak van zuurstofvoorziening van de kweektanks."

 

In 2018 leverden het bedrijf het “Floating System Park” in Valle Standiana met ongeveer 130.000 drijvende panelen, die nodig zijn om 75% van de 10 hectare kassen met floatingsystemen te voorzien. In de eerste maanden van 2019 zal de levering van de oorspronkelijk aangevraagde 169.000 panelen worden voltooid, waardoor het 'Floating System Park' de grootste floatingsysteem locatie in Italië en een van de eersten in Europa is.

 

"We hebben al een wereldwijd patent aangevraagd voor bescherming van het intellectueel eigendom. We zullen aanwezig zijn bij zowel Fruit Logistic in Berlijn (hal 8.1 stand A-28) als bij MacFrut in Rimini in de nieuwe sectie gewijd aan 'Greenhouse & Tecnology Village'."


Meer informatie
Damiano Ghirlanda - verkoopmanager
Plastic Box Srl
Via Polesine, 1592
37043 Castagnaro (VR)
Tel.: +39 (0)442 92135
Fax: +39 (0)442 675022
Email: d.ghirlanda@plasticboxsrl.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: