Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Budget voor jonge agrariërs gaat in 2013 omhoog

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) is tevreden met het voornemen van staatssecretaris Verdaas van Economische Zaken om het budget voor de Jonge Landbouwersregeling te verhogen voor 2013. Het budget van deze regeling zal in 2013 opgeschroefd worden naar 5,3 miljoen euro. Een jonge boer kan in de drie jaar na bedrijfsovername via de Jonge Landbouwersregeling een investeringssubsidie aanvragen tot 20.000 euro.

"Het budget dat nodig is om alle aanvragen te honoreren, is minimaal 9 miljoen euro", stelt Ramon Klaassens, vicevoorzitter van NAJK en portefeuillehouder bedrijfsovername. "Het budget dat staatssecretaris Verdaas beschikbaar stelt, is dus nog onvoldoende. Hiervoor kijken we naar de provincies. Zij hebben altijd de mogelijkheid gehad om een budget voor de jonge boeren beschikbaar te stellen. NAJK roept hen op dit voor 2013 te doen. De Europese Commissie biedt bovendien de mogelijkheid om 70.000 euro per starter te subsidiƫren. Dat Nederland hier geen gebruik van maakt, is kwalijk", aldus Klaassens. "NAJK wil dat dit bij de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid voor de periode 2014-2020 wordt recht gezet. Pas dan onderschrijft Nederland echt de noodzaak tot innovatie, vernieuwing en verjonging van de agrarische sector."

bron: NAJK 
Publicatiedatum: