Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse miljoenenboetes voor dozenfabrikanten nietig verklaard

De Nationale Rechtbank in Spanje heeft boetes voor een totaal van 57,7 miljoen euro nietig verklaard, die waren opgelegd door de nationale mededingingsautoriteit aan 18 papier- en golfkartonfabrikanten. Ze waren beschuldigd van het verdelen van hun klanten en het fixeren van prijsniveaus. Maar de sancties werden pas opgelegd vijf dagen na het verlopen van de deadline voor het bepalen van de strafmaatregelen.

Een viertal bedrijven uit Valencia profiteert zodoende van dit besluit van de rechtbank: Cartonajes Europe (beboet voor 390.227 euro), Cartonajes La Plana (2,67 miljoen euro), Rafael Hinojosa (2,68 miljoen euro) en Suministros Industriales de Cartón y Envases (439.341 euro).

De rechtbank hield vast aan de bepaling in de wet voor bescherming tegen oneerlijke concurrentie, die stelt dat de termijn voor het vaststellen en uitbrengen van een resolutie maximaal 18 maanden bedraagt. In dit geval werd de procedure gestart op 10 mei 2013 en had deze moeten eindigen voor 10 november 2014. Maar om verschillende redenen werd de zaak tussendoor voor een totaal van 220 dagen opgeschort, waardoor uiteindelijk te wettelijke termijn overschreden werd.

“In overeenstemming met artikel 36.1 van de wet had de resolutie voor de bepaling van de sancties opgelegd en op de betreffende partijen overgebracht moeten zijn voor 18 juni 2015, maar dit gebeurde pas op 23 juni, waardoor de legale termijn voor de voltooiing van de procedure al verlopen was,” aldus de tekst van de uitspraak van de rechtbank.

Tegelijkertijd erkent het hof wel dat het volgens de resolutie van de mededingingsautoriteiten ‘duidelijk’ was dat er “door de desbetreffende bedrijven prijzen afgestemd zijn om de winst op de verkoop te vergroten”.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven