Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mayotte

Dimethoaat in Franse tomaten

Dimethoaat is een omstreden insecticide dat in Frankrijk verboden is. Toch is het (weer) gevonden in de tomaten van Mayotte. De prefectuur van Mayotte heeft daarop een bevel uitgevaardigd en een alarmerend rapport gepubliceerd: van de 14 monsters die door de ‘Daaf’-diensten (‘Direction de l'Alimentation, de l'Agriculture et de la Forêt’) van het ministerie van Landbouw en Voedselvoorziening zijn genomen, zijn er 10 ‘niet-conform’. De autoriteiten zullen daarom de verkoop en levering gedurende een periode van 150 dagen ‘nauwlettend in de gaten houden’.

Al in 2016 moesten twee volledige percelen met tomatenplanten – 5 ton aan groenten – worden vernietigd vanwege een vervuiling met dimethoaat. Dit insecticide kan een zeer schadelijk effect hebben op zowel mens als milieu. Dimethoaat zorgt er namelijk onder andere voor dat de werking van cholinesterase afneemt. Cholinesterase is een enzym dat essentieel is voor het goed functioneren van het zenuwstelsel van insecten en mensen.



Publicatiedatum: