Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Canarische tomatenexporteurs verwachten prijsopleving door Europese koudegolf

Met de aangekondigde koudegolf in Europa, verwachten Canarische tomatenexporteurs dat de prijzen zullen stijgen. Tot dusver liggen deze namelijk laag en zijn ze onderhevig aan sterke schommelingen.

Tot nu toe is de oogst bijna voltooid. De tomatenexport had een omvang van 22.661 ton (een hoeveelheid die ongeveer 2.000 ton boven het volume van het vorige seizoen ligt en ver verwijderd is van de 350 ton van 24 jaar geleden in het seizoen van 1994/1995). De weersomstandigheden in de eilandengroep, met lang aanhoudend zomerweer, hebben een positieve invloed gehad op de ontwikkeling van de gewassen, met als resultaat een oogst met een uitstekende kwaliteit. De prijzen hebben echter niet de verwachte niveaus bereikt.

Gustavo Rodríguez, hoofd communicatie van de Associatie van Telers en Exporteurs, analyseerde vorige week de factoren die mogelijk een gunstige invloed kunnen hebben op de Canarische afzet. Daarnaast zei hij dat het belangrijk was om rekening te houden met de problemen die kunnen ontstaan vanwege moeilijkheden tijdens het vervoer.

"Het seizoen verloopt minder gunstig voor de komkommerexport door het overaanbod op de markten en vanwege de gevolgen van de 'gele hesjes 'protesten voor de verzendingen naar het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De export van courgette, een groente waarnaar de vraag in de afgelopen gegroeid is, is net van start gegaan", aldus Rodríguez.

 

Bron: diariodeavisos.elespanol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven