Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

EU scherpt importregels aan voor sommige AGF en noten

De Europese Commissie heeft een lijst geupdated van importproducten die officieel gecontroleerd en/of regelmatig gecheckt moeten worden. 

Zwarte peper uit Brazilië en Spaanse peper uit China bevinden zich onder de items die zijn toegevoegd. De lijst wordt elke 6 maanden geupdated. Reden voor het verhogen van de officiële controles zijn salmonella en residu's van gewasbestrijdingsmiddelen. 

De volledige lijst staat hier.

Aubergines uit de Dominicaanse Republiek, bonen uit Kenia en pepers uit Oeganda vormen een risico voor de gezondheid door residu's van gewasbestrijdingsmiddelen. Aubergines uit de Dominicaanse Republiek en pepers uit Oeganda moeten met een frequentie van 20% gecheckt worden en bonen uit Kenia met 5%. 

Zwarte peper uit Brazilië, zoete pepers uit China en sesamzaad uit Ethiopië vormen een risico voor de gezondheid door Salmonella besmetting. Sesamzaadjes moeten met een frequentie van 50% gecheckt worden en pepers met 20%. 

Ananas uit Benin hoeft niet meer gecontroleerd te worden doordat aan eisen is voldaan. Pistachenoten uit de VS moeten met een frequentie van 10% gecheckt worden en diepgevroren frambozen uit Servië worden gecontroleerd vanwege het norovirus. 

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven