Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Komkommerprijzen blijven stijgen in Rusland

De prijs van in kassen geteelde komkommers blijven toenemen op de Russische markt, aldus analisten van EastFruit. De stijgende tendens houdt verband met een verdere afname van de bevoorrading van Russische producten (vanwege seizoensgebonden factoren) tegen de achtergrond van een stabiele vraag.

Volgens de dagelijkse controle steeg vorige week de prijs van het product in de centrale regio's van de Russische Federatie gemiddeld met 12% en schommelt momenteel tussen 110 en 180 roebels per kg ($ 1.58-2.59 / kg).

Marktdeskundigen geloven dat de gestage prijstoename te wijten is aan de gebrekkige bevoorrading van zowel binnenlandse als geïmporteerde producten naar de Russische markt. Het seizoen komt op de meeste Russische teeltbedrijven op zijn einde, terwijl de vraag naar in kassen geteelde komkommers ten minste stabiel gebleven is en sommige bedrijven zelfs groei optekenen. 

Bovendien maakten handelaren gewag van een aanzienlijke afname van geïmporteerde komkommers uit Turkije, wat de prijzen op de markt ook deed toenemen. Op dit ogenblik komt het overgrote deel van de bevoorrading uit Iran. De prijs van geïmporteerde komkommers in Rusland schommelt momenteel tussen de 85-120 roebels per kg ($ 1.22-1.73 / kg), wat ongeveer 16% hoger ligt dan een week eerder.

 

Bron: fruit-inform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven