Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Chinese kool wint aan populariteit in Polen

Het Poolse winterseizoen voor kool verloopt volgens verwachting. Nu de kerstdagen achter de rug zijn, is er echter sprake van een verschuiving in populariteit. In plaats van witte en rode kool lijken de Polen in de maand januari een voorkeur voor Chinese kool te hebben. 

Voor het Poolse groentenexportbedrijf Green Best heeft het winterseizoen weinig verrassingen in petto, vertelt exportmanager Kornelia Lewiskowska. "Momenteel verloopt het seizoen zoals verwacht. We zien in december doorgaans een sterke vraag naar witte en rode kool en in januari kopen veel consumenten Chinese kool. Dit jaar zijn zowel de maten als kwaliteit van Poolse kool zeer goed. De prijs van witte kool ligt echter hoger dan vorig seizoen. Met hoger bedoel ik dat deze drie keer zo hoog is als vorig jaar. Er is een kleinere beschikbaarheid van rode kool maar de groente is nog wel verkrijgbaar op de markt."

De kool van Green Best wordt met name naar landen in Europa geëxporteerd, vertelt Lewiskowska. "We exporteren naar West-Europa, en dan met name naar Nederland, Duitsland, Denemarken en Hongarije. Ons aanbod bestaat uit Chinese, savooie, witte en rode kool. Op dit moment ondervinden we nauwelijks concurrentie van andere bedrijven. Dit zal in april wel anders zijn want dan verschijnt de eerst kool uit Hongarije op de markt en dit is een grote concurrent van de Poolse."

Uiteraard heeft Green Best voor dit seizoen doelen gesteld ten aanzien van de volumes.  "Dit seizoen hopen we nog meer kool te verkopen dan vorig jaar. We willen onze afzet ieder seizoen vergroten. Sommige bedrijven stellen zich ten doel om te schakelen naar biologisch maar dit geldt niet voor ons. Op de Poolse groentemarkt is er een tweedeling tussen bedrijven die conventionele groenten leveren en bedrijven die biologische groenten leveren. Green Best streeft ernaar de beste leverancier van conventionele groenten te worden!" aldus Lewiskowska. 

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Green Best
Mob: +48 737 602 848
Fax: +48 17 850 80 00
Email: kornelia.lewikowska@greenbest.pl  
www.greenbest.pl 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven