Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dinsdagochtend en -middag druk op de weg door regen

Weggebruikers moeten dinsdag rekening houden met langere files dan gewoonlijk tijdens de ochtend- en de avondspits. Oorzaak is niet zozeer de harde wind die verwacht wordt, maar juist de buien die overtrekken. Op dinsdagen (veel verkeer op de weg) is een spatje regen vaak voldoende om de files snel te doen groeien.

Al vanaf het begin van de ochtendspits verwacht het KNMI buien die vanuit het westen (Randstad) over het land trekken. Daardoor ontstaan al vroeg langere files. Forenzen, die rond 08.00 uur in de auto stappen, sluiten daarin aan. Nu de kerstvakantie voorbij is, lopen de filetotalen - tijdens de toch al drukke dinsdagochtendspits - daardoor snel op. Ook 's middags zijn de files langer dan gewoonlijk, hoewel er dan wat minder regen valt in de filegevoelige gebieden.

Wind
De harde wind die verwacht wordt is morgen niet direct een spelbreker voor het verkeer, hoewel alertheid geboden is. Gedurende de hele dag kunnen in de westelijke en noordelijke helft van het land windstoten tot 90 kilometer per uur voorkomen. Dat zijn normaal gesproken geen windsnelheden waarbij vrachtauto's omwaaien, maar lege trucks en auto's met aanhanger blijven natuurlijk kwetsbaar. We raden weggebruikers aan extra alert te zijn en de weer- en verkeersinformatie voor vertrek te raadplegen.

Het KNMI heeft voor het westen en de noordelijke helft van het land code geel afgegeven. De waarschuwing geldt op dinsdag van 03.00 tot 19.00 uur.

Bron: Rijkswaterstaat

Publicatiedatum: