Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Grote kansen voor Peruaanse paprika in Duitsland"

Binnen het capsicum geslacht is de Peruaanse paprika een van de producten met de beste vooruitzichten. Niet alleen vanwege de Verenigde Staten (de grootste importeur op wereldniveau), maar ook vanwege andere belangrijke markten, zoals Duitsland. In de afgelopen vijf jaar heeft dit land zich weten te handhaven als de op een na belangrijkste wereldwijde importeur, vooral als het gaat om verse paprika.

Dat wordt benadrukt in een recent rapport van de Peruaanse instantie Promperú, over capsicum in Duitsland. Hierin komt naar voren dat dit type import in het Europese land tussen 2013 en 2017 jaarlijks met 1,75% groeide, terwijl de waarde gemiddeld met 2,25% daalde (in de afgelopen twee jaar is er wel weer sprake van een positieve groei).

Het rapport stelt verder dat Duitsland, naast verse paprika, ook piquillo peper en andere groenten en groentenmixen in conserven importeert. In dit type producten is het land de derde wereldwijde importeur.

Het rapport haalt verder aan dat er, volgens Euromonitor, in Duitsland in 2017 4,5 miljoen ton aan verse groenten werd afgezet. Naar verwachting zal dit cijfer met een constante jaarlijkse groei van 1% blijven toenemen en zal in 2021 de 4,6 miljoen ton bereikt worden.

Maïs wordt het meest afgezet. Daarna volgen de 'andere groenten', (waaronder paprika), die met een groei van 1% de 3,2 miljoen ton bereikten. "Het is belangrijk om op te merken dat deze groei zich voordoet sinds 2016 na een daling van ongeveer 7% in 2013. Deze constante groei in de afzet houdt verband met de hoge consumptie per hoofd van de bevolking in Duitsland, het grotere belang dat wordt gehecht aan gezondheid en de gezondheidsvoordelen die toegeschreven worden aan verse groenten", aldus de publicatie van Promperú.

Volgens gegevens van Euromonitor nam de Duitse import van bewerkte groenten en fruit in 2017 met 1% toe en bereikte deze de 2,5 miljard, terwijl het retailvolume op 1.173.000 ton bleef liggen. De prijs van dit type producten steeg met 1%.

"Sommige consumenten vinden deze verpakte groenten makkelijker dan de traditionele aangezien er niets meer aan gedaan hoeft te worden voor ze geconsumeerd kunnen worden. Dit, in combinatie met de veranderende consumptiegewoontes en de noodzaak om tijd te winnen, maakt het mogelijk dat de consumptie van deze producten blijft toenemen", aldus het rapport.

Met betrekking tot de context waarin de paprikasector in Peru zich ontwikkelt, licht Promperú toe dat de import van het verse Peruaanse product is afgenomen in het afgelopen jaar, omdat er in het buitenland een grotere vraag is naar bewerkte en kant-en-klare producten. Ondanks dat verbeterde de prijs in het afgelopen jaar en werd er voor bijna een miljoen dollar (874.355 euro) geëxporteerd: een groei van 38,1% ten opzichte van 2016.

 

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven