Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

'Zachtfruitgekte' door smoothiehype

Britten kopen meer fruit dan groenten

Sommige bronnen beweren dat er sprake is van een ware zachtfruitgekte in Groot-Brittannië. Uit verkoopcijfers van supermarkten blijkt namelijk dat consumenten tegenwoordig meer fruit dan groenten in hun winkelmandje stoppen. Verkoopcijfers van Asda laten zien dat de afzet van blauwe bessen het afgelopen jaar met 35% is gestegen en hiermee haalt de categorie favorieten zoals aardappelen en broccoli in, die nu met een zesde en zevende plaats moeten doen in de top tien van meest verkochte groenten en fruit. 

Basisproducten zoals bananen, druiven en clementines hebben nog altijd een plaats in de top vijf maar frambozen en blauwe bessen zijn respectievelijk acht en zes plaatsen in populariteit gestegen.

De jaarlijkse lijst van Asda's meest verkochte groenten en fruit bestond in 2018 uit zeven fruitsoorten en drie soorten groenten. In 2016 daarentegen bestond de lijst nog uit zeven groenten en slechts drie fruitsoorten. 

Volgens de telegraph.co.uk heeft de smoothiehype eraan bijgedragen dat de zachtfruitafzet voor het eerst de grens van £1 miljard heeft overschreden (€1,1 miljard) waarmee de afzet die van appelen en bananen overtreft. Miljoenen gezondheidsbewuste Britten vullen hun blenders tegenwoordig dagelijks met aardbeien, blauwe bessen en frambozen waardoor de afzet van zachtfruit de afgelopen vier jaar met maar liefst 20% is toegenomen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven