Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zwitserland:

Start-up AgroSustain zet €1 miljoen tegen voedingsverspilling vast

De Zwitserse AgTech startup AgroSustain heeft onlangs een investering gesloten, waarmee de financiering van ongeveer 1 miljoen euro verzekerd is. Nationale en internationale privé-investeerders hebben geïnvesteerd in de spin-off van de universiteit van Lausanne als vervolg op de steun die verkregen werd van Venture Kick en Canton of Vaud, die beiden de langetermijnvisie voor de bescherming van duurzame teelt steunen. 

Het nieuwe kapitaal zal gebruikt worden om verder te gaan met de certificering en productontwikkeling van AgroSustains eerste plantgeïnspireerde product om schimmel op AGF te voorkomen na de oogst. De VN Food and Agriculture Organization raamt een jaarlijkse voedingsverspilling van 878 miljard euro, waarvan 52 miljard AGF verloren gaat door schimmel na de oogst. 

Agritech start-up AgroSustain, opgericht in 2018, ontwikkelt een hele serie aan plant geïnspireerde anti-schimmel oplossingen die gebaseerd zijn op het internationaal gepatenteerde proefschrift van dr Olga Dubey waarin biologische behandelingen van een breed scala aan schimmelpathogenen die voorkomen op plaatsen voor voedingsbewaring geïdentificeerd en op de markt gebracht wordt. 

In nauwe samenwerking met Agroscope heeft het team van AgroSustain meer dan 60 anti-schimmel plantencomponenten geïdentificeerd die de basis van hun eerste product vormen. AgroShelf+ heeft een anti-schimmel effect op meer dan 1.600 soorten agronomisch belangrijke gewassen en kan gebruikt worden op voedingsbewaarstations om de ontwikkeling van schimmel te voorkomen en voedingsverspilling te verminderen. 

Bron: eu-startups.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven