Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vooral Nederlandse groenten naar Saoedi-Arabië in 2017

De meest geëxporteerde landbouwproducten naar Saoedi-Arabië zijn groenten en fruit (30,5%), een categorie die bestaat uit een breed scala aan subcategorieën zoals verse / gekoelde / diepvriesproducten, gedroogde producten, gekookte en ongekookte producten, bereide of geconserveerde groenten en fruit of zelfs verwerkt tot pasta's of jam. Ongeveer 94% van deze productcategorie bestaat uit Nederlandse groenten en slechts een klein percentage uit fruit.Grafiek: belangrijkste grondstoffen van Nederlandse landbouwproducten die in 2017 naar Saudi-Arabië zijn geëxporteerd

De Nederlandse aardappelproducten waren in 2017 veruit de meest geëxporteerde groenten uit Nederland naar Saoedi-Arabië, net als voorgaande jaren. Nederlanders zijn nauw betrokken geweest bij de opkomst en het aanhoudende succes van de aardappel in Saoedi-Arabië sinds de groeiende populariteit aan het eind van de jaren '70. De binnenlandse teelt van aardappelen gebeurde niet in Saoedi-Arabië tot de introductie van het Saudi Potato Development Program (SPDP), een technisch samenwerkingsprogramma tussen het voormalige Saoedische ministerie van landbouw en Nederland.

Tegenwoordig is de aardappelteelt met het doel om te exporteren naar naburige GCC-landen door de Saoedische regering verboden, niet alleen vanwege het overmatige gebruik van water tijdens het teeltproces, maar ook om de zelfvoorziening van Saudi-Arabië in bepaalde landbouwproducten te verbeteren.

Twee andere productgroepen die uitgebreid naar Saudi-Arabië worden geëxporteerd zijn zaden (3%), bloemen en bollen (3%).

Bron: agroberichtenbuitenland.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven