Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Je kunt je groenten beter snijden op de wc-bril dan op een snijplank"

De wc-bril heeft een slechte naam als het gaat om smerigheid. Niet onlogisch, maar volgens een verhaal van de BBC niet terecht. Omdat wc-brillen verdacht zijn, halen we er steeds doekjes over met giftige spullen, waarvan bacteriƫn overlijden. Dr Chuck Gerba, microbioloog, zegt tegen de BBC dat de gemiddelde snijplank in een huishouden 200 keer meer bacteriƫn en resten van poep bevatten dan een wc-bril. Die viezigheid komt er niet allereerst op door menselijke resten, maar door sporen die aan vlees zitten en ook, bij groente vanwege de bemesting. Als je niet ziek wilt worden, zegt Gerba, moet je je groenten en vlees snijden op de wc-bril of je snijplank behandelen als een wc-bril.


Bron: BBC
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer