Mbo-, hbo- en wo-studenten, die praktijkgericht onderzoek willen doen in de glastuinbouw, kunnen terecht in het Ideal Research Greenhouse Lab. Het lab in het World Horti Center is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Inholland, 2Grow, World Horti Center, Lentiz Onderwijsgroep, Technische Universiteit Delft, Wageningen Universiteit en Universiteit Gent.

In het lab kunnen studenten uit verschillende landen gezamenlijk werken aan om opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Wat betreft Inholland zijn de opleidingen aangesloten van de domeinen Techniek, Ontwerpen & Informatica en Agri, Food & Lifesciences. “In deze omgeving kunnen studenten hun horizon verbreden en in crossovers samenwerken aan een gezonde, duurzame en creatieve samenleving”, zegt Amora Amir. Zij is als (docent)onderzoeker bij de onderzoekslijn Data Driven Smart Society aangesloten bij het Ideal Research Greenhouse Lab.

Met de komst van het lab gaat een grote wens van smart data-expert Amora Amirin vervulling om tot een goede samenwerking te komen in genoemde domeinen en eventueel andere opleidingen van Inholland. “Dit is een geweldige plek voor studenten, onderzoekers in de landbouw- en technische sector.”

De onderzoekslijn Data Driven Smart Society is onderdeel van Research & Innovation Centre Techniek en Informatica (RIC-TOI) en richt zich voornamelijk op de vraag hoe de waarde van Big Data gerealiseerd kan worden aan de hand van geavanceerdere software, grotere rekencapaciteit en wiskundige of statistische modellen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI), Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW), Agri, Food & Life sciences (AFL), Business, Finance & Law (BFL) en Onderwijs & Innovatie (ONI).

Bron: Inholland