Telers ontvangen nog uitstaand bedrag uit 2011

140 Canarische tomatentelers profiteren van overheidssteun van 8,7 miljoen euro

Het Ministerie van Landbouw van de regering van de Canarische Eilanden heeft afgelopen woensdag de definitieve beslissing over de aanvullende Posei-steun voor telers van export-tomaten voor het seizoen van 2011 bekendgemaakt. Dit betekent de betaling van 8,7 miljoen euro aan tomatentelers in de regio en de nakoming van de verplichting van de regering in het betalen van de achterstallige bedragen van de aanvullende steun van dit programma. In totaal profiteren er 140 telers, verenigd in telersorganisaties van groenten en fruit, van deze middelen.

De minister van Landbouw van het gebied, Narvay Quintero, haalde aan dat er afgelopen oktober ook al 8,03 miljoen euro betaald werd aan andere sectoren voor ditzelfde seizoen. Het ging hierbij onder andere om steun per hectare voor de wijnbouw met beschermde oorsprongsbenaming en aan producenten van geiten- en schapenmelk. 

Quintero stelde dat met deze betalingen voor tomaten het jaar 2011 volledig afgerond is. Ook zei hij dat de betalingen van de uitstaande bedragen van de seizoenen van 2011 tot 2016 aan de betreffende sectoren (de aardappelteelt, de wijnbouw, de afzet van groenten en fruit, de productie van koeien-, geiten- en schapenmelk, eieren, kippen en honing), nu compleet zijn.

"Het ging om een investering van 30 miljoen euro aan eigen middelen van de regering van de Canarische Eilanden. Hiermee komen we de toezegging van president Fernando Clavijo en zijn team na, om alle uitstaande betalingen aan de primaire sector van de Canarische Eilanden aan te pakken, zelfs nog eerder dan afgesproken was", aldus de minister.

Bron: Europa Press


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven