Romaine sla-recall problematisch voor Amerikaanse restaurants

Romaine sla vindt in de Verenigde Staten langzaam zijn weg terug naar de saladebar, maar dat betekent niet dat alles weer helemaal normaal verloopt bij de saladerestaurants en supermarkten van Twin Cities.

Bijna twee weken na een landelijke recall van romaine sla als gevolg van een uitbraak van E. coli zegt de FDA dat de meeste romaine sla veilig is, zolang het maar niet uit de Central Coast-regio van Californië komt. Bedrijven moeten nu echter het vertrouwen van de consument terugwinnen en financiële verliezen compenseren.

"Zodra die waarschuwing is afgegeven, komen de zaken een beetje tot stilstand", zegt Stephanie Kerkinni, eigenaar van The Salad Bar in City Centre. "Ons hele bedrijf draait om sla. Dus wanneer je dat weghaalt, maken mensen zich zorgen, willen ze geen sla eten, of weten ze gewoon niet goed wat ze moeten doen."

Een ander saladerestaurant in Minneapolis dat ook last ondervond was Greenfield Natural Kitchen. Supervisor Beth Gregor zegt dat de totale omzet daalde, hoewel niet alle klanten wegbleven. In plaats daarvan kozen ze echter bijvoorbeeld voor een graangerecht om sla te vermijden.

Bij Good to Go werd de superfoodmix van boerenkool, rucola en spinazie de favoriete vervanging van de klant voor romaine sla. Bij The Salad Bar kozen mensen voor ijsberg en spinazie.

Maar alternatieve bladgroenten zijn vaak duurder, zegt Kenneth Cole, manager van Good to Go en Atlas Grill. En nu zijn de slaprijzen aan het stijgen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven