Stinkwantsen en 'Fury Road'

Australiërs zijn alert om insecten binnen te halen die tuinbouw kunnen verwoesten

Voedselveiligheidsbeambten in de haven van Kembla komen van alles tegen: torren, stinkwantsen, stilstaand water in scheepsruimen ... en voertuigen uit de film Fury Road.

De trucks en auto's uit de laatste Mad Max-film kwamen na de opnames in Zuid-Afrika in de haven van Kembla aan. "Dit soort spullen zien we hier niet vaak," vertelt voedselveiligheidsmedewerker Kelly Tindall. 

De voertuigen werden in een afgesloten loods geplaatst ver uit het zicht van pottenkijkers want de film was op dat moment nog niet uitgebracht. Tindall vertelt dat de medewerkers onderling ruzieden over wie het Mad Max-wagenpark het eerst mocht bewonderen. "Gelukkig konden de meeste voertuigen wel een schoonmaakbeurt gebruiken, dus zo kon iedereen een kijkje nemen."

Tindall geeft toe dat ze eigenlijk geen grote fan van de Mad Max-films is maar toch naar Fury Road is gaan kijken omdat de voertuigen die ze zelf had gecontroleerd en gepoetst op het witte doek te zien. 

 

De voedselveiligheidsdienst valt onder het ministerie van Landbouw en Water en heeft als taak om te controleren of dieren, plantaardige materialen en zaden die het land inkomen een bedreiging vormen voor de agrarische sector in Australië. 

Volgens illawarramercury.com.au vormde de bruingemarmerde stinkwants dit jaar de grootste bedreiging op schepen afkomstig uit de Verenigde Staten en Europa. "Dit insect zou bij ons tot een grote plaag voor de tuinbouwsector kunnen leiden," aldus Tindall. "De wantsen zijn gek op fruit, voelen zich thuis in bomen en overwinteren graag bij mensen in huis waar ze zich in groten getale voortplanten."


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven