Nieuwe manieren om van afval bruikbare producten te maken

Europees onderzoeksproject belooft nieuw gebruik voor groenten-, champignon- en koffieafval

PROLIFIC is een nieuw Europees onderzoeksproject van 17 partners uit 8 Europese landen. Het doel is om van verspilde groenten, champignons en koffie nieuwe voedingsproducten, diervoeder, verpakkingsmaterialen en cosmetica te maken.

Het project wordt gefinancierd met meer dan € 4,5 miljoen van Bio-Based Industries Joint Undertaking, een samenwerking tussen de EU en het Bio-based Industries Consortium (BIC), een organisatie die grote en kleine/middelgrote ondernemingen, onderzoeksinstituten, universiteiten, publieke en privé instellingen die op Europees niveau betrokken zijn bij de ontwikkeling van de circulaire bio-economie met elkaar verbindt.

De betrokken partners werken eraan om technologische en industriële oplossingen te ontwikkelen voor het herstel van proteïnen en andere bioactieve moleculen (zoals vezels en polyfenolen) uit het verwerkingsafval van de agrofoodsector. Het doel is om 16 prototypen voor voedingssectoren (vegan/vegetarisch, ontbijt- en vleesproducten), voeder (voor gevogelte en varkens), bioactieve verpakkingen (voor voeding en cosmetica) en cosmetica te ontwikkelen.

Openpr.com meldt dat dit project financiering van Bio Based Industries Joint Undertaking (JU) onder lening No 790157 krijgt. Het JU krijgt op zijn beurt steun van het EU’s Horizon 2020 onderzoek en innovatieprogramma en het Bio Based Industries Consortium.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven