Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
focus op Pharmaceuticals, Consumer Health en Crop Science

Bayer schrapt 12.000 banen

Bayer kondigt een grootscheepse reorganisatie aan. Het conglomeraat is voornemens afscheid te nemen van verschillende activiteiten en de focus te verleggen naar de 'core businesses', te weten Pharmaceuticals, Consumer Health en Crop Science. De activiteiten onder de noemer Animal Health Care zullen worden afgestoten, en ook wordt gesneden in de activiteiten op dermatologisch gebied. Coppertone (zonnebrandcrème) en Dr. Scholl's (voetcrèmetjes) zullen worden afgestoten. Bovendien zal Bayer uit het Duitse bedrijf Currenta stappen, waarin het een aandeel van 60 procent heeft.

Met deze forse herstructurering en herpositionering worden tussen nu en eind 2021 12.000 van de wereldwijd 118.200 banen geschrapt, met name in Duitsland. Het betreft grofweg 900 banen op de R&D afdeling van Pharmaceuticals, 350 banen op de te sluiten 'Factor VIII' (een proteïne dat helpt bij de bloedstolling, red.) fabriek in Wuppertal; ongeveer 1.100 op Consumer Health; 4.100 op Crop Science (ten gevolge van de integratie van Monsanto) en nog eens 5.500 tot 6.000 banen van organisatorische en ondersteunende aard.

 

Voor meer informatie
Bayer
Publicatiedatum: