Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Subsidie beschikbaar voor (door)ontwikkeling, aanvragen tot 25 januari 2019

Wat te doen met vrijkomend agrarisch vastgoed

De provincie Gelderland ondersteunt gemeenten die boeren en tuinders willen helpen bij hun zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor hun vastgoed en daarbij aandacht hebben voor aspecten ten aanzien van klimaat, economie, en leefbaarheid van het platteland. Subsidie wordt verstrekt voor de (door)ontwikkeling van realistische, duurzame concepten voor vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen.

Subsidie wordt verstrekt aan een samenwerkingsverband dat ten minste bestaat uit een agrariër en een vertegenwoordiger van de gemeente, bij voorkeur aangevuld met derden. Bij derden wordt gedacht aan: een deskundige op het gebied van verdienmodellen en/of vastgoed, een deskundige op het gebied van klimaat en milieu, een architect of ontwerper, een vertegenwoordiger van de bank en/of een deskundige op het terrein van andere financieringsvormen, een procesbegeleider, gezins- of andere familieleden, omwonenden, en desgewenst een partij die de administratie van het project uitvoert.

Tijdens een aantal bijeenkomsten van het projectteam, al dan niet aangevuld met een excursie, wordt het concept ontwikkeld.

Subsidie wordt verstrekt voor de kosten voor het opstellen van het concept. Daarbij kan gedacht worden aan de kosten van een aantal bijeenkomsten en een excursie, de voorbereiding daarvan, de verslaglegging, het opstellen van het eindproduct en de administratie. De subsidie bedraagt 70 tot 100% van de subsidiabele kosten.

Tendersysteem
Subsidieverlening verloopt via een tendersysteem. Elk jaar kunnen gedurende een beperkte periode subsidieaanvragen worden ingediend. In 2018 is dat tussen 26 november 2018 en 25 januari 2019. Per project wordt € 20.000 tot € 100.000 subsidie gegeven. De beste voorstellen komen in aanmerking voor subsidie. Beoordeling vindt plaats door een adviescommissie aan de hand van vooraf vastgestelde selectiecriteria.Voor meer informatie:
www.gelderland.nl/subsidies 

Bron: Next Garden

Publicatiedatum: