Tholen - Het protest van AGF-specialisten heeft eergisteren op het Binnenhof meer media dan politici zelf bereikt. Organisator Frans van de Polder laat aan De Telegraaf weten dat het niet echt storm liep. De groentemannen demonstreerden tegen de dubbele moraal van politici: gezond eten promoten maar ook de belasting op groenten en fruit verhogen.

Achteraf is Frans wel tevreden over de actie:  Toch achteraf mooie resultaten geboekt met de actie op het Binnenhof in Den Haag! Gesprek met Wouter Koolmees, Minister Wiebes, Erwin evers met 538, RTV Rijnmond en volop aandacht door de Telegraaf! Al gaat de btw verhoging door, wij groentenspecialisten blijven toch ambassadeur voor gezonde voeding. Wat je eet bepaal je zelf, wil je gezond leven, kom naar de specialist! "

Frans van de Polder met Wouter Koolmees 

De actie bereikte wel veel media. Een overzicht is te vinden op de Facebookpagina van mededemonstrant Harmen Westerink van Vitamientje.nl die helemaal uit IJsselmuiden was gekomen.

Harmen Westerink met minister Wiebes

Uit een door De Telegraaf uitgezette enquête blijkt dat zeventig procent van de respondenten denkt dat mensen vaker voor gezonde producten zullen kiezen als de btw op groenten en fruit wordt afgeschaft en niet wordt verhoogd naar 9%. "Dan kun je, als je weinig geld hebt, niets anders kopen dan junkfood. Dat is misdadig”, stelt een van hen, aldus De Telegraaf.