29 november, Bogota

Colombia: Nederlandse delegatie in gesprek over hoe de steden van voedsel te voorzien

De conferentie 'Feeding the Cities' is een evenement dat wordt georganiseerd door de landbouwafdeling van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Colombia, in nauwe samenwerking met CIAT en Agrilink. Deze conferentie vindt plaats op 29 november en is georganiseerd in het kader van het bezoek Mark Rutte, die samen met de Nederlandse minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten en haar viceminister Marjolijn Sonnema naar Colombia komt op 28 en 29 november.

De delegatie van de Nederlandse regering zal worden vergezeld door een commerciële delegatie bestaande uit ongeveer 120 bedrijven met speciale aandacht voor de sectoren landbouw en voedingsmiddelen, water, logistiek, life sciences en gezondheid.

De "Feeding the Cities"-conferentie op 29 november begint om 08:30 uur en eindigt om 14:00 uur en zal plaatsvinden bij het Marriott Hotel op de Calle 73 con Carrera 9. Op het evenement zullen zowel minister Schouten als de Colombiaanse minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Andrés Valencia spreken. De moderator van het evenement is Jorge Enrique Bedoya, voorzitter van de Sociedad de Agricultores de Colombia - SAC. De volgende onderwerpen zullen tijdens de conferentie zullen worden besproken, verdeeld over twee blokken - elk met twee docenten met verschillende benaderingen, een theoretische en praktische:

Blok A

  • Voedseltoegang en voedselkwaliteit & verbetering van de levensstandaard van kleine telers die vaak een essentiële rol spelen in de lokale voedselvoorziening.
  • Theorie: TBD (CIAT)
  • Praktijk: Conny Toornstra (ICCO Cooperation)

Blok B

  • Vermindering van voedselverliezen & verhoging van de landbouwproductie en -productiviteit, vooral in groene zones rond steden op een duurzame manier, en stadslandbouw.
  • Theorie: Ernst van den Ende (Wageningen UR)
  • Praktijk: Alejandro Sáenz (Sáenz Fety)

Aan het einde van de lezingen vindt een discussiepanel van ongeveer een uur plaats. Daar zullen verschillende spelers van de productieketen en de sector ideeën en ervaringen uitwisselen over de onderwerpen die tijdens de conferentie worden gepresenteerd.

Tot slot zal er als de conferentie "Feeding the Cities" voorbij is een business platform worden opgezet voor twee uur zodat Nederlandse en Colombiaanse bedrijven / organisaties nog meer kunnen verbinden.

Voor meer informatie:
feedingthecities.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven