De Spaanse kassenbouwer Asthor is steeds vaker actief in verschillende markten, culturen en klimaten over de hele wereld. Voor het succes van hun omvangrijke projecten is het bedrijf afhankelijk van betrouwbare en adaptieve technologie.

Hoewel thuisland Spanje een van Europa's grootste tuinbouwsectoren herbergt, zijn 90% van de activiteiten van Asthor gericht op export. Met name in het medium en hightech segment; als gevolg van de toenemende vraag naar duurzaam en efficiënt geproduceerd voedsel is er wereldwijd veel belangstelling voor deze type polykassen.

Wereldwijd aanwezig
“Als leverancier van plastic tuinbouwprojecten kun je in bijna elk land wel aan de slag vandaag de dag”, vertelt Athor’s Sales Manager Manuel Guerrero. “Uit strategisch oogpunt zijn we dat in feite ook; we focussen niet op een beperkt aantal markten, maar spreiden onze risico’s door in zo veel mogelijk gebieden actief te zijn. Daarom vind je ons niet alleen in belangrijke gebieden als Mexico, Latijns-Amerika en Afrika, maar kom je ons ook steeds vaker tegen in minder voor de hand liggende markten in bijvoorbeeld Azië.”

Lokale mogelijkheden
De activiteiten in onbekende en afgelegen gebieden vereisen een speciale aanpak, aldus Guerrero. Service, ondersteuning, kennis; het is in deze markten vaak schaars aanwezig. Het gaat in veel van deze gebieden dan ook niet om het simpelweg bouwen van een kas. Nee, je moet een oplossing leveren waarmee de klant uiteindelijk een gezonde onderneming kan runnen. Dat betekent dat de technologie in eerste plaats van een zeer goede kwaliteit dient te zijn. Maar volledige ondersteuning en service is net zo belangrijk. Daarnaast dient alles perfect te werken binnen de grenzen van de lokale mogelijkheden.”

Made in Spain
Als gevolg van de uitdagingen op de exportmarkt produceert Asthor het meest van haar materialen op een eigen productielocatie in de noordelijk Spaanse regio Asturië. "Simpelweg vanwege het feit dat we altijd een langetermijnrelatie met onze klanten aangaan, dienen we uitsluitend te werken met de beste materialen en technologieën. Of we nu op een nabijgelegen of verafgelegen markt actief zijn, we houden er niet van om onze klanten achter te laten met bepaalde risico's. Daarom doen we geen concessies aan de kwaliteit van de materialen. Voor de materialen die we zelf niet produceren, werken we nauw samen met gerenommeerde partners die bekend staan om hun kwaliteit en service.”

Dit is dan ook de reden dat Asthor bij de meeste exportprojecten met aandrijfsystemen van Ridder werkt. "Zelfs de allerkleinste problemen kunnen behoorlijk gecompliceerd raken als ze verder weg plaatsvinden. Als er zich wat voordoet, dien je het meteen op te kunnen lossen. Een bedrijf als Ridder begrijpt dat heel goed. Net als Asthor hechten zij er groot belang aan om die kwaliteit en service na verkoop te waarborgen. Dit is een van de belangrijkste redenen om met hen samen te werken. In geval van calamiteiten wordt er eerst aan een oplossing gewerkt, de rest komt later. De aandrijfsystemen en bewegende delen zijn een van de meest kritische componenten van een tuinbouwproject. In tegenstelling tot de kas zelf, zijn deze onderdelen vaker onderhevig aan onderhoud en service."

Ridder Poly Drive
De plastic en polyethyleen kassen gebouwd door kassenbouwers zoals Asthor, zijn in trek als gevolg van hun gunstige bouwprijs per vierkante meter. In dit type kas is er behoefte aan betaalbare aandrijfsystemen die minder onderhoud vereisen. "We gebruiken Ridder Poly Drive aandrijfsystemen die speciaal voor deze markt zijn ontwikkeld", vertelt Guerrero. "In de Ridder RPD hebben we een lichtgewicht, oliedicht aandrijfsysteem gevonden die beperkt onderhoud vereist en eenvoudig te installeren is. Het aandrijfsysteem is ook betaalbaar in vergelijking met de traditionele aandrijfsysteem die je normaal gesproken in glazen kassen aantreft.”

Guerrero vertelt dat innovaties zoals de Ridder Poly Drive zeer welkom zijn in hun markt. "We werken graag met partners die innoveren. Daarom is het goed om te zien dat Ridder graag vooruit denkt en investeert in onderzoek en ontwikkeling van technologie die gunstig is voor zowel kassenbouwers als eindgebruikers. Ze kijken naar het grotere geheel en maken het niet alleen beter en eenvoudiger te installeren, maar houden ook de kostprijs van het product in de gaten. Dit maakt innovatie voor iedereen beschikbaar."

Voor meer informatie:
Asthor
www.asthor.com 
greenhouses@asthor.com 

Ridder 
info@ridder.com
www.ridder.com