De finale van de OndernemersPrijs Haaglanden 2019 vond op 22 november plaats in het COMM Museum voor Communicatie in Den Haag. Tijdens deze finale namen de ondernemers van de bedrijven Finance Factor, Van Gils Automotive en JEM-id het tegen elkaar op om de felbegeerde prijs mee naar huis te mogen nemen. Na een spannende avond mochten Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven van JEM-id de OndernemersPrijs Haaglanden 2019 in ontvangst nemen.

De finale
Tijdens de finale werden de drie finalisten beoordeeld op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst, een pitch en het jurybezoek. De avond werd gestart om 20:00 uur met de bedrijfsvideo’s van de drie finalisten. Deze video’s waren niet eerder getoond aan de jury evenals de finalisten en daarom ook niet meegenomen in het besluit. De jury wees unaniem Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven uit als terechte winnaars van de OndernemersPrijs Haaglanden 2019. “Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven zijn twee vooruitstrevende ondernemers, ook als het gaat om de interne bedrijfsvoering. De platte organisatie, dus zonder zichtbare hiërarchie, heeft duidelijk gezorgd voor een prettige werkomgeving met zeer betrokken werknemers.” Aldus jury OndernemersPrijs Haaglanden 2019.

Ondernemerschap JEM-id
22 jaar geleden startten Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven een softwarebedrijf gericht op de tuinbouwsector. Waar zij begonnen met software ontwikkelen op hun zolderkamertje, is JEM-id vandaag de dag uitgegroeid tot één van de top 3 softwareleveranciers in de AGF- en sierteeltsector. Met 40+ man sterk worden de medewerkers ook als ondernemers gezien. “Eigenlijk zijn we bij JEM-id allemaal ondernemers, want zonder onze enthousiaste medewerkers die allemaal hun eigen specialisme hebben, konden wij niet het succes behalen dat wij nu hebben.” vertelt Martijn van Andel terwijl hij de beker overhandigd aan één van zijn medewerkers.

Het jurybezoek
In de zinderende halve finale op 13 september overtuigde Martijn van Andel van JEM-id de jury waarom hij en Jefry van den Hoeven in de finale thuishoren. Voorafgaand aan de finale, vond er een jurybezoek plaats bij de drie finalisten. Op 29 oktober was de jury uitgenodigd in het pand van JEM-id te Honselersdijk. Tijdens dit bezoek werden er specifieke vragen gesteld over het ondernemerschap van JEM-id’s ondernemers Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven, en werd er tot slot een bedrijfsvideo geschoten. De focus voor de bedrijfsvideo lag wederom op het ondernemerschap en de ambitie om de verssectoren naar een hoger niveau te tillen.

Stichting OndernemersPrijs Haaglanden
De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van deze ondernemersprijs het netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken. De regio Haaglanden omvat de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. De Gemeente Westland heeft JEM-id dit jaar aangedragen.