Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Breukel, Allport Netherlands:

“In Mexico doet men zaken met personen, niet met bedrijven”

Als de glastuinbouw in een land in de lift zit, merken ze dat bij logistiek expediteur Allport Netherlands vaak direct in het aantal aanvragen en de hoeveelheid vracht. Mexico is zo’n groeiland. Om daar als kassenbouwer of toeleverancier zaken te kunnen doen, komen er heel wat zaken om de hoek kijken. Onder meer op het gebied van logistiek. Cultuurverschillen en andere douaneregelgeving zijn dingen om rekening mee te houden, weet Paul Breukel van Allport Netherlands uit eigen ervaring maar al te goed. Hij bezocht het land onlangs nog voor de Expo AgroAlimentaria. “Zonder lokale betrouwbare partners met de juiste relaties is het haast onmogelijk om zaken op tijd voor elkaar te krijgen.”

In Mexico doet men namelijk zaken met personen en niet met bedrijven. Investeren in persoonlijke relaties is dus belangrijk. Daarmee win je vertrouwen. Vooral het vertrouwen van de leidinggevende is daarbij belangrijk, want in Mexico is het gebruikelijk dat zij de beslissingen nemen. Door hier in het begin al rekening mee te houden, kom je niet voor verrassingen te staan, adviseert Paul. Verder helpt het om de Spaanse taal te spreken en kennis te hebben van de douaneregelgeving in Mexico. Lees daarover hier én hier meer.

Voor meer informatie:
Allport Netherlands
www.allportnetherlands.nl 

Paul Breukel
paul.breukel@allportnetherlands.nl 

Publicatiedatum: