Nieuwe paprika-ontkerner en uienschiller van FTNON

Onlangs heeft FTNON, business unit van JBT Corporation, twee oplossingen voor het verwerken van uien en paprika’s geïntroduceerd. Beide systemen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste hygiënische normen, o.a. met elementen, waardoor ze zeer gemakkelijk te reinigen zijn. De essentie van de 2 systemen bestaat niet alleen uit effectiviteit en betrouwbaarheid, maar vooral ook gemak in het gebruik en reinigbaarheid.

Uitstekend te reinigen
Het onlangs geïntroduceerde FTNON Paprika Ontkernsysteem is ontwikkeld om kernen en zaden van de paprika te verwijderen op de meest efficiënte manier met een hoog rendement en ecologisch kleine voetafdruk. Daarnaast kent de machine een optimaal hygiënisch ontwerp en is ze volledig te reinigen.

De compacte machine kan 2 paprika’s tegelijkertijd behandelen, aldus Lars Heuvelmans, Sales Manager van FTNON. Het systeem kent pneumatische boren, die de kern van de paprika verwijderen. Vervolgens zorgt een hogedruk luchtsysteem voor het verwijderen van de resterende zaden. Overgebleven zaden, stengels en kernen worden vervolgens met een schraper buiten de machine gebracht.

In de volgende stap worden de ontkernde, schone paprika's in de lengte in stukken gesneden door een mechanisch segmenteerstation, waardoor de paprika’s niet alleen in 2 of 4, maar ook in 6 of 8 segmenten kunnen worden verdeeld. Voor de productie van holle, hele paprika's is het mogelijk om de messensectie te verwijderen.

Echter, naast efficiëntie, is de reinigbaarheid één van de belangrijkste kenmerken van de ontkernmachine. "Het is gemakkelijk om alle delen van de machine te bereiken - je schuift de trommel gewoon uit het systeem en je hebt toegang tot de binnenkant, de boren en de messen", legt Heuvelmans uit. "Als je naar een paprika kijkt, zitten er binnenin heel wat kleine zaadjes, die in elk deel van de machine kunnen raken. Dus de reinigbaarheid is een zeer belangrijke functie."

 

Lagere kosten
Ontwikkeld door FTNON in samenwerking met het Amerikaanse Gills Onions en het Amerikaanse Department of Agriculture (USDA), richt de FTNON Magnetische Uienschiller zich vooral op rendement, hygiëne en gebruiksgemak, met een ontwerp, componenten en materialen die speciaal zijn geselecteerd om ervoor te zorgen dat de machine op al deze punten zeer hoog scoort.

Door gebruik te maken van supermagnetisme, elimineert het systeem de noodzaak van draden, buizen, riemen en veren. Dit resulteert in een machine met wrijvingsloze componenten, met als gevolg een enorme reductie in onderhoudskosten.

Nu hygiënische eisen in de voedingssector nog strenger worden, aldus Heuvelmans, is ook het reinigingsgemak een belangrijk kenmerk van de roestvaststalen magnetische uienschiller. Afval en geschild product worden in een zo vroeg mogelijk stadium gescheiden, waardoor de kans op verontreiniging of dat restproduct andere delen van de machine bereikt, buitengewoon is verminderd, terwijl met het nieuwe ontwerp kettingen en andere, hygiënisch kwetsbare onderdelen zijn weggenomen. Beide elementen, voegt Heuvelmans toe, maken echt een verschil. Niet alleen voor het verbeteren van de hygiëne, maar ook voor de algehele reinigbaarheid.

U vindt FTNON op de beurs Interpom Primeurs - Stand 109a


Voor meer informatie:
FTNON Horst B.V.
Lars Heuvelmans
Mob. +31 (0)6 46 71 24 62
L.Heuvelmans@ftnon.com
www.ftnon.com
www.jbtc.com/foodtech

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven