Tijdens de eerste editie van Vakbeurs Vollegrond op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 - voorheen bekend als Tuinbouwrelatiedagen Venray - zet de organisatie een Innovatieroute uit op de beursvloer. Deelnemende exposanten zijn te herkennen aan een innovatietegel voor de stand en staan ook op de plattegrond aangegeven. Bedrijven die deel uitmaken van de innovatieroute zijn: Bejo Zaden, BrimaPack, Ekompany International, Jadis Agri, Limgroup, Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman, Oerlemans Plastics, Orgapower en Terrateck.

Bejo Zaden presenteert de Cropalyser App, die nu ook beschikbaar is voor het gewas prei. De app is een tool voor telers om ziekten en plagen te identificeren en geeft informatie over de gezondheid en groei van het gewas. Op de stand van BrimaPack is de NicePack te zien, dit is een verpakkingssysteem speciaal ontwikkeld voor de verpakking van broccoli. Het verlengt de houdbaarheid van de producten met 5 tot 8 dagen. Dit systeem is nu ook geschikt voor de platte witte kool.

De derde innovatie is de Ekote Meststoffen van Ekompany International. Dit product geeft de juiste hoeveelheid voeding af aan de plant op het juiste moment in de groeicyclus. Jadis Agri presenteert haar EVR. Deze innovatie moet zorgen dat de weerbaarheid van de plant tijdens gewasbespuiting op natuurlijke wijze wordt verhoogd. De route leidt bezoekers ook langs de stand van Limgroup die haar nieuwe rassen presenteert, zoals Javelim (een nieuw ras groene asperge voor gematigd klimaat), Inkalim (een nieuwe witte asperge ontwikkeld in en voor Peru) en Limalexia (een nieuw aardbeienras).

Mechanisatiebedrijf Nanne Kooiman presenteert Shot Per Plant, een nieuw systeem voor het toedienen van bestrijdingsmiddelen tijdens het plantproces. Deze innovatie geeft een kleine hoeveelheid vloeistof mee aan het trayplantje tijdens het planten. Innovatie nummer zeven is de BI-OPL biologisch afbreekbare folie van Oerlemans Plastics. Dit folie breekt in de grond volledig af. De zwarte zijde van het zwart/wit biofolie zorgt er ook voor dat er geen onkruid onder kan groeien, terwijl de witte zijde het licht weerkaatst waardoor het minder warm wordt onder de folie.

De achtste innovatie op Vakbeurs Vollegrond is de kernmix van Orgapower. Er is gebleken middels diverse proeven dat dit product de grond kan voorzien van een voorspelbare schimmeldominantie. Verder presenteert Terrateck de Paperpot Plantmachine. Deze plant papieren potjes die als een ketting aan elkaar zitten. De plantmachine staat voor onafhankelijkheid en simpel werken zonder al teveel fysieke belasting.

Datum en openingstijden

De eerste editie van Vakbeurs Vollegrond vindt plaats op woensdag 28 en donderdag 29 november 2018 in Evenementenhal Venray, direct aan de A73. Het is de enige beurs in Nederland die zich specifiek focust op de vollegrondstuinbouw. De openingstijden van Vakbeurs Vollegrond zijn op 28 en 29 november van 13.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie: www.vakbeursvollegrond.nl