Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denen maken ketchup van onrijpe tomaten

Ieder jaar moet Høbjerg Gartneri in het oosten van Jutland duizenden onrijpe tomaten dumpen. Dat is nu verleden tijd. Dankzij een samenwerking met Michelin-kok Per Mandrup zijn de groene tomaten nu bestemd voor een speciale gourmet-ketchup. “We zijn erg blij met deze oplossing,” vertelt Peter Drejer Nielsen, eigenaar van Høbjerg Gartneri. “We kunnen nu een product dat we normaal moeten weggooien, beter gebruiken en te gelde maken.”

Voordat de tomaten in de ketchup belanden, zullen ze wel een speciale behandeling moeten ondergaan om de bitterstoffen te verwijderen. Over de hoeveelheid beschikbare tomaten heeft de kok echter niets te klagen. Ieder jaar heeft de tomatenteler een overproductie van één ton tomaten, zodat er voor de ketchup voldoende overblijft.

Bron: www.tv2ostjylland.dk

Publicatiedatum: