SBS6-programma 'Oplichters op het Internet' confronteert dader

Canadese tussenpersoon tilt Gakon voor ruim half miljoen euro

Tholen - De bouw van een kassenproject in Kazachstan heeft voor Gakon afgelopen zomer een vervelende wending genomen. In het SBS6-programma 'Oplichters op het Internet' ging Kees van der Spek langs bij de Wateringse kassenbouwer in verband met een 'mysterieuze megafraude'. Een Canadese tussenpersoon lichtte Gakon voor 550 duizend euro op, zo vertelt Olaf Mos in de uitzending van 11 november. 

Om de bouw van het project in Kazachstan voor te financieren, moest Gakon 105 miljoen euro lenen. De opdrachtgever van het project bleek echter een Iraniër, waardoor geld lenen bij een Nederlandse bank niet mogelijk bleek in verband met internationale sancties. Via een Canadese tussenpersoon werd een bank in Bahrein gevonden.  

Deze 'gerenommeerde bankbemiddelaar' bleek Gakon uiteindelijk voor 550 duizend euro te hebben opgelicht. Olaf bedacht vervolgens een list om de tussenpersoon naar Nederland te lokken, waar hij met behulp van Kees van der Spek en zijn tv-programma werd opgepakt. Desondanks is de Canadees niet vervolgt, maar heengezonden en waarschijnlijk weer uit Nederland vertrokken. Olaf laat weten 'vol gas door te gaan, maar toch nog te hopen iets van het geld terug te zien.'

Bekijk hier de uitzending, waarin het item met Gakon begint na 9.00.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven