De bladgroentensector in Arizona heeft gereageerd op het onlangs gepubliceerde rapport van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) en heeft op 2 november de volgende verklaring uitgegeven:
“Tijdens de zeven maanden die het heeft geduurd voordat de FDA en het Center for Disease Control het onderzoeksrapport naar de uitbraak van E.coli van vorig jaar af heeft gerond, heeft de agrarische gemeenschap in Yuma ontzettend hard gewerkt om de veiligheid van zijn producten te kunnen garanderen.
“Al voordat de FDA naar Yuma kwam om de uitbraak te onderzoeken, werkten we samen met enkele van de beste en meest deskundige spelers op het gebied van voedselveiligheid om er achter te komen wat er was gebeurd en hoe we herhaling konden voorkomen," zei John Boelts, de vicevoorzitter van het Arizona Farm Bureau en de mede-eigenaar van Desert Premium Farms in Yuma. “Hoewel het fijn zou zijn geweest als we het onderzoeksrapport eerder hadden kunnen krijgen, staat er niets in dat we nog niet wisten voor het komende seizoen.”
Tussen november en maart produceert Arizona dagelijks 130 miljoen porties bladgroenten voor de Amerikaanse consument. De gemeenschap binnen de bladgroentensector deelt een gezamenlijk doel om de manier waarop de groenten worden geteeld, geoogst en gedistribueerd continue te verbeteren. De lokale overheden in Arizona en California hebben strikte regels ingesteld om de veiligheid en integriteit van bladgroenten die in Arizona en Californië worden geteeld en geoogst te kunnen garanderen. Hiervoor is onder andere een controlesysteem opgezet door het ministerie van Landbouw in Arizona. De controles op het programma worden uitgevoerd door ambtenaren van het USDA.
Bron: produceprocessing.net