De kasuitbreiding van 4,3 hectare van de grote Australische groententeler Flavorite op hun locatie in Warragul is voltooid, waardoor het bedrijf zijn paprikateelt kan uitbreiden.

"We hebben de teelt van paprika's meer verhoogd dan die van tomaten", zei National Business Manager, Sam Kisvarda. "Er is 4,3 hectare aan kassen bijgekomen die ons 50.000 kilogram per week kunnen opleveren."

De nieuwe kas heeft een goothoogte van 7 meter, diffuus glas met dubbele AR-coating, frameloze ramen en vloeibare CO2-dosering.

Flavorite teelt en verkoopt momenteel tomaten, paprika's, komkommers, aubergines en bosbessen. Het heeft een telersnetwerk langs de oostkust met een groeiende focus op glastuinbouwtechnologie om het aanbod op peil te houden.

Door de uitbreiding groeide het teeltgebied van het bedrijf van 26 hectare naar meer dan 30 hectare.

"Op dit moment hebben we al ons plastic afgebroken en bouwen we aan het eind van het jaar een nieuwe kas voor de productie in september 2019," zei Kisvarda. "Dat is dus de volgende."

Daarnaast zijn er ook plannen om teeltfaciliteit in Katunga uit te breiden.

"We hebben momenteel 10 hectare aan kassen en het volgende plan is om daar waarschijnlijk in 2010-2020 5 tot 10 hectare aan toe te voegen", aldus Kisvarda.

Deze uitbreidingsprojecten zullen de productie met 10 procent verhogen om gelijke tred te houden met de stijgende consumentenvraag. Bovendien zal dit leiden tot de creatie van meer dan 90 banen.

Voor meer informatie:
Sam Kisvarda
Flavorite Tomatoes
Phone: +61 3 8372 5610
sales@flavorite.com.au 
www.flavoritetomatoes.com.au