Na een buitengewone vergadering van de aandeelhouders werd aangekondigd dat ChemChina twee extra directeurs heeft benoemd tot bestuursleden van de Raad van Bestuur van Syngenta. Als gevolg van deze benoemingen telt de Raad zes door ChemChina aangestelde directeuren en vier onafhankelijke directeuren.

Paul Fribourg

Paul Fribourg, voorzitter en CEO van Continental Grain Company zal tot de Raad toetreden als niet-uitvoerend directeur. Paul oefent zijn huidige functie uit sinds 1997. Daarvoor was hij hoger kaderlid en oefende hij vanaf 1976 commerciële functies en functies in de afdeling handelsgoederen uit in filialen van het bedrijf in de Verenigde Staten en in Europa. Hij studeerde af aan de Harvard Business School waar hij het Advanced Management programma volgde. Paul is ook lid van de Raden van Bestuur van Continental Grain Company, Estée Lauder, Restaurant Brands International en Apollo Global Management, LLC.

Erik Fyrwald, CEO van Syngenta zal toetreden tot de Raad als uitvoerend directeur. Erik kwam bij Syngenta werken als CEO in juni 2016. Voor Syngenta was Erik CEO van Univar van 2012-2016 en CEO van Nalco van 2008-2012. Voor Nalco werkte Erik 27 jaar bij DuPont, waaronder 5 jaar als vicevoorzitter van de groep van DuPont Landbouw en Voeding. Erik is ook lid van de Raden van Bestuur van Eli Lilly en Crop Life International en hij is voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting voor Duurzame Landbouw van Syngenta. 

De voorzitter van Syngenta, Gaoning (Frank) Ning: “Wij heten zowel Paul als Erik van harte welkom in de Raad van Bestuur. Paul werkte zijn carrière in de landbouw- en voedingssector en zal ons contact vergroten via de waardeketen van de agrofood sector. Erik zal de band van de Raad van Bestuur met de leidinggevenden van Syngenta versterken."

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.com