Er is een extra reden om in november Flavorite-tomaten aan te schaffen, aldus de Australische tomatenteler. Er gaat namelijk een percentage van alle Cherry Burst- en Cherry Vine-producten naar "Maddy's Month" laat het bedrijf weten.

De tomatenteler schenkt 10 cent van iedere in een speciale verpakking verpakte tomaten dat in Coles wordt verkocht aan Maddie Riewoldt's Vision. Voor het derde achtereenvolgende jaar wil het bedrijf omgerekend ongeveer 88.000 euro ophalen voor het ondersteunen van onderzoek naar de oorzaak van beenmergfalen.

"De voortdurende steun van Flavorite en Coles helpt ons om belangrijk onderzoek te financieren om te voorkomen dat anderen niet te hoeven te ervaren wat Maddie heeft meegemaakt", zei Nicky Long, CEO van Maddie's Vision. "Maddie's Vision heeft één focus: om de dringende behoeften in medisch onderzoek te financieren die verbeterde behandelingen en een remedie voor beenmergfalen zullen ontdekken."

De maand ging vorige week van start met een kookwedstrijd tussen de bekende chef-koks Johnny di Francesco van Gradi Group en Nick Mahlook van Atlantic Group. De gerechten werden beoordeeld door Blake Dridan, die lijdt aan beenmergfalen.

"De kookwedstrijd is een perfecte manier om de bekendheid van Maddie's Month te vergroten en zal enkele van de beste foodies van Australië omvatten", zei mevrouw Long. "We zijn heel blij dat de beslissing over het beste tomatenrecept is gemaakt door Blake, die uit eigen ervaring weet hoe verschrikkelijk beenmergfalen is."

Maddie Riewoldt's Vision is in juni 2015 opgericht door de familie Riewoldt na haar tragische dood door beenmergfalen. Ze was de zus van de voormalige Australian Footballer Nick en de nicht van Jack die nog steeds actief is als Australian Footballer.

Het onderzoeksproject van de stichting, geleid door Dr Yih-Chih Chan en professor Mark Dawson, geeft een vervolg aan Maddies toewijding aan een beter begrip van en genezing voor beenmergfalen. De mede-oprichter van Flavorite Mark Millis streed met bloedkanker en weet uit eigen ervaring hoe kritisch medisch onderzoek is voor betere patiëntenzorg.

"Door deze populaire chef-koks bij elkaar te brengen om een ​​Flavorite-recept te creëren wordt onze samenwerking met Maddie's Vision naar een nieuw niveau gebracht", aldus Marks zoon Chris die Farm Manager is bij Flavorite. "Samen kunnen we bijdragen aan de bewustmaking van waar Maddie's Vision mee bezig is en blijven streven naar een remedie voor beenmergfalen."

De donatie van Flavorite zal helpen bij onderzoek naar genome editing van hematopoëtische stamcellen en progenitorcellen gericht op het onthullen van nieuwe behandelingsmethoden voor aplastische anemie en andere beenmergfalen.


Voor meer informatie:
Flavorite
Phone: +61 3 5623 1693
sales@flavorite.com.au 
www.flavoritetomatoes.com.au