Kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan groentenmissie Antarctica

Als je kinderen hebt of kent die altijd al groenten hebben willen telen op Antarctica - dit is hun kans. Vooruit, ze gaan niet zelf naar één van de koudste plekken op aarde, maar ze krijgen wel wat van de actie mee door middel van een nieuwe wedstrijd van EDEN ISS.

De wedstrijd staat open voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud die een origineel kunstwerk kunnen inleveren dat is gebaseerd op één van de volgende twee thema's:

  • Thema 1: Beeld de mobiele kas van EDEN ISS uit in een omgeving naar keuze. (ideeën: in Antarctica waar het op dit moment ook staat,  een plek op aarde die baat heeft bij de verse voeding, en denk ook op plekken in de ruimte waar je verse groenten en fruit zou kunnen telen, zoals op de maan of op Mars)
  • Thema 2: Beeld je in dat jij in een kas werkt, tussen al je favoriete soorten groenten en fruit. Hoe zou jouw kas eruit zien?

Iedere deelnemer krijgt bovendien een Seed Transportation Package (STP), met 10 slazaden uit Antarctica, thuisgestuurd. Jouw taak is om deze zaden uit te laten groeien tot prachtige slakroppen waar jij en de rest van je familie van kunnen genieten.

Het Seed Transportation Package (STP) is verpakt door het Nederlandse bedrijf Rijk Zwaan.

Klik hier voor meer informatie en om deel te nemen.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven