Een delegatie van onder meer ondernemers en overheden uit Hong Kong bracht begin oktober een bezoek aan Zuid-Holland. Ze lieten zich informeren over de tuinbouwsector in de regio en de Zuid-Hollandse economie. Zo waren er presentaties van Jolanda Heistek (Greenport), Jilles Goedknegt (Priva) en Mr. Zhang Xinmin (hoofd Science & Technology van de Chinese ambassade).

De studiereis – georganiseerd door de Hong Kong Agriculture, Fisheries and Conservation Department (AFCD) – telde 24 deelnemers. Ze werden verwelkomd door gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Uw stad Hong Kong en Zuid-Holland hebben veel overeenkomsten op het gebied van geografie, dichtheid en markt. Hong Kong is een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld. Binnen zo’n klein stukje land is de ontwikkeling van voedsel van hoge kwaliteit om de megastad te voeden een grote uitdaging. In Zuid-Holland en de Greenport hebben we veel expertise op dit gebied. Bedrijven en kennisinstellingen in Zuid-Holland hebben veel ervaring om deze uitdaging thuis en op plaatsen over de hele wereld op te lossen. Ervaring die we graag willen delen.”

Na de presentaties werd er gediscussieerd over de verschillende vraagstukken als vertical farming, automatisering en biologische teelt. De delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan het WHC in Westland en Delphy in Oostland.

Bron: Greenport West-Holland