Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijks teeltgebied richt zich op exotische groenten

Waarom groeien gember en wasabi in het Oostenrijkse Burgenland?

Groenten die men in Oostenrijk lange tijd geïmporteerd heeft, worden nu ook in het land zelf geteeld. Dat is onder andere te danken aan de klimaatverandering. Men verwacht van alles te zien als men in Burgenland over lange veldwegen langs ontelbare grote arealen rijdt. Aardappelen, paprika's en tomaten gedijen hier bijzonder goed op de akkers of in de kassen. De planten die in een folietunnel in St. Andrä am Zicksee uit de grond komen, doen soms echter zelfs ervaren groententelers verbazen. Enorme groene struiken die op het eerste gezicht aan bamboe doen denken, zitten hier diep geworteld in de grond.

De ontelbare, sappig groene bladeren interesseren Gerald Kern echter weinig. Hij heeft het op de wortels voorzien, die men in Oostenrijk in deze vorm nog niet gezien heeft. Dit jaar heeft de groententeler voor het eerst zijn eigen gember geteeld – een pilotproject, waarbij hij meer dan tevreden lijkt te zijn met het succes ervan. Vanwege de klimaatverandering gedijen de kleine knollen namelijk uitstekend in Seewinkel. „De zomer was natuurlijk perfect." 

Publicatiedatum: