Chambers, een van de grootste onafhankelijke zachtfruittelers van het Verenigd Koninkrijk, gaat fors uitbreiden met het eigen netwerk van telers. Door de uitbreiding moet de onderneming in staat zijn om het hele jaar rond zachtfruit af te kunnen zetten. Het bedrijf levert onder andere aan een aantal van de grootste Britse supermarktketens.

Chambers levert meer dan 90% van de eigen fruitopbrengst direct aan de klant. Chambers teelt op dit moment zacht- en steenfruit op 14 locaties in het Verenigd Koninkrijk. Buiten het Britse seizoen wordt het fruit geïmporteerd via een aantal telers van over de hele wereld, zodat het bedrijf een jaarrond aanbod heeft. Dit netwerk beslaat nu 17 landen, nadat het ten opzichte van vorig jaar is verdubbeld. Er wordt nu samengewerkt met telers in onder andere Mexico, Guatemala, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Egypte, Marokko, Roemenië, Servië, Polen, Oekraïne en een aantal nieuwe regio's zoals Zimbabwe en Kenia.Chambers specialiseert zich in frambozen, bramen, aardbeien, kersen sinds kort ook blauwe bessen. In de afgelopen vier jaar is onophoudelijk gewerkt aan het zoeken naar buitenlandse teeltpartners, die de visie van het bedrijf delen met betrekking tot kwaliteit en innovatie.

Met betrekking tot het uitbouwen van het netwerk aan teeltpartners zegt directeur Tim Chambers: "Ons bedrijf werd opgericht in 1950. Sindsdien is Chambers uitgegroeid van een familiebedrijf naar een van de grootste onafhankelijke suikerriettelers van het Verenigd Koninkrijk. We hebben een areaal van 300 hectare en breiden de teelt uit met 1,5 miljoen planten per jaar. Deze planten zijn bestemd voor teelt in het Verenigd Koninkrijk en bepaalde locaties in Europa. Hoewel onze onderneming steeds meer is uitgebreid, blijven we trouw aan onze doelstellingen. We focussen ons op kwaliteit, transparantie met betrekking tot de afkomst van het product en het leveren van meest vers mogelijke zachtfruit."

"Het grotere netwerk aan telers zorgt er voor dat we goed in staat zijn om aan de behoeftes van zowel het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten te voldoen. Onze export nam jaar op jaar met 218% toe. We zijn kunnen ons fruit op de dag dat het wordt geoogst naar onze klanten sturen. In het geval van onze teeltpartners gebeurt dit op hetzelfde moment als dat het fruit in de Britse havens aankomt. Door deze snelheid heeft ons fruit een langere houdbaarheid. Ook is de logistiek efficiënt, zodat we tegemoet kunnen komen aan de wens van de klant om de CO2-voetafdruk te verminderen. Daarnaast hebben we een flexibele leveringsketen, waarmee we kosten kunnen verminderen. Zodoende vormt ons bedrijf een aantrekkelijk aanbod, ook gezien de Britse omzet van zachtfruit in de afgelopen tien jaar met 132% is gestegen. Deze fruitcategorie gaat naar verwachting in 2020 een waarde hebben van bijna £2 miljard (€2,3 miljard)."

Voor meer informatie:
Carla Wessel
Tel:  +44 1227 700 175
Email: carlaw@blueberrycommunications.co.uk 
www.wbchambers.co.uk/