Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Team Agro NL gaat vanaf 2019 jaarlijks De Gouden Trekker uitreiken

"Gouden Trekker voor voortrekkers promotie land- en tuinbouw"

Team Agro NL reikt vanaf 2019 jaarlijks de award De Gouden Trekker uit aan een burger (of een groep burgers) die zich hard maakt of maken voor de agrarische sector en actief is of zijn met promotie van de Nederlandse land- en tuinbouw.

V.l.n.r.: Jolanda Kieftenbeld (secretaris Team Agro NL), Geertjan Kloosterboer (voorzitter Team Agro NL) en Henny Verhoeven (penningmeester Team Agro NL) met De Gouden Trekker

Dit heeft Team Agro NL vrijdagavond 5 oktober bekendgemaakt tijdens de releaseparty van de Boerinnen– en Boerenkalender 2019. De Gouden Trekker is een speciaal voor Team Agro NL gemaakt beeldje van een gouden trekker, gemaakt door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. De Gouden Trekker verwijst naar de winnaar of winnares, die voor de Nederlandse land- en tuinbouw letterlijk een ‘gouden trekker’ is.

Kandidaten
Iedereen die, zonder zelf boer of boerin te zijn, zich bewezen heeft ingezet of inzet voor een positief imago van boeren en tuinders én die met zijn of haar activiteiten uitdraagt hart te hebben voor onze voedsel- en bloemenmakers, maakt kans op de award. Om in aanmerking te komen voor de prijs hebben kandidaten zich daarnaast bewezen ingezet voor de verbinding tussen boer en burger en/of platteland en stad.

Burgers betrekken bij agrarische sector
Met de award wil Team Agro NL méér burgers betrekken bij de agrarische sector. “Met deze award willen wij burgers stimuleren samen met ons en de samenwerkende pr-initiatieven op te komen voor de land- en tuinbouw en samen met de boeren en tuinders mee te helpen aan het vergroten van het draagvlak en daarmee het bestaansrecht van de agrarische sector in Nederland”, aldus voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Nomineren
De nominatieperiode is op 8 oktober gestart. Nomineren kan via: www.goudentrekker.nl. Iedereen mag iemand nomineren en iedereen kan genomineerd worden, mits deze persoon zelf geen boer(in), tuinder, teler of visser is. Ook zijn bestuurs- en werkgroepleden en boerenambassadeurs van Team Agro NL uitgesloten van het winnen van De Gouden Trekker.

De Gouden Trekker wordt in het voorjaar van 2019 uitgereikt. Plaats en precieze datum worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Bron: Team Agro

Publicatiedatum: