Seewinkler Sonnengemüse oogst voor het eerst verse gember in Oostenrijk. Gember is vanaf oktober te koop bij MERKUR en in LGV-Gärtnergschäftl. Groententelers Claudia en Gerald Kern zijn al met de oogst begonnen. 

Josef Peck van Seewinkler Sonnengemüse en Sales Manager bij LGV-Frischgemüse Wien zal deze gember bij geïnteresseerde klanten presenteren.

Foto: LGV / Seewinkler Sonnengemüse

Eerste Oostenrijkse gember
Na overleg met Aziatische kenners werd het idee geboren om het zachte klimaat in Seewinkel te gebruiken voor de gemberteelt. Zaden werden geselecteerd en een proef gestart.  Begin mei werden zaailingen in een folietunnel geplant.

De gember uit Seewinkel is vers, heeft een aangename scherpte en is intens van smaak en geur. De kleur is wit met licht rood naar de steel. 

Gezamenlijke afzet werpt vruchten af
Sinds begin dit jaar hebben SSG en LGV een samenwerkingsverband gesloten. Daardoor is de grote groententeler de belangrijkste binnenlandse leverancier in Oost-Oostenrijk geworden. Ook op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe producten en groentenspecialiteiten hebben ze de armen ineen geslagen en dat werpt z'n vruchten af.

Florian Bell, Managing Director van LGV Frischgemüse, distributiepartner van Seewinkler Genossenschaft

Veelzijdige Oostenrijkse gember 
De jonge gember is geschikt voor het verfijnen van vis-, vlees- en groentenschotels. Er is per gerecht maar een paar gram nodig om voor een Aziatische touch te zorgen.

Strategisch partnerschap
De 100 tuindersfamilies van de LGV telen meer dan 37.000 ton groenten per jaar in Wenen en Neder-Oostenrijk. Ongeveer 90% van de oogst gaat direct naar handelspartners en grote groentenmarkten. De samenwerking tussen LGV-Frischgemüse Wien en Seewinkler Sonnengemüse is de grootste sinds het begin van 2018. Samen bieden ze ongeveer 60 soorten verse groenten en kruiden aan.                           
Seewinkler Sonnengemüse werd in 1995 opgericht. Bij het bedrijf zijn 47 telers aangesloten. Het portfolio varieert van paprika's tot tomaten, van radijs tot nieuwe aardappelen, van lente-ui tot courgette. Het volume is 9.300 ton groenten wat 18,3 miljoen euro in 2017 opleverde.

Bron: LGV / Seewinkler Sonnengemüse

Voor meer informatie:
LGV-Frischgemüse
Frau Angelika Günther, MA
Leitung Marketing und Kommunikation
Haidestraße 22
1110 Wien
Tel.: +43 1-76069-700
E-mail: a.guenther@lgv.at
Web: www.lgv.at