Zuid-Italië: slecht weer slaat weer toe

Het zuiden van Italië heeft de afgelopen dagen te maken gehad met een plotselinge weeromslag. De hevige stormen en de vele regens hebben ondernemingen en straten weggevaagd en heeft zelfs een mensenleven geëist.

Ook in Calabrië heeft dit gezorgd voor veel schade. "De schade heeft vooral betrekking op de olijfboomgaarden, die al een betrekkelijk moeilijk seizoen hadden, maar ook het citrus en de kassen zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. In de regio Cirò, het wijngebied, is een groot deel van de druivenoogst verwoest, net als de venkeloogst in het gebied Isola di Capo Rizzuto." Dat wordt onthuld door een nota van CONAF, de nationale raad voor landbouwers.

Een teler uit Crotone: "Ongeveer heel Calabrië is getroffen door de hevige regenval. Gelukkig hebben de eerste transplantaties van de venkel en ons land het goed doorstaan. De orografische conformatie van ons land vergemakkelijkt de afvoer van water naar de zee. Er was wel wat angst en de schrik zat er goed in, maar gelukkig heeft onze venkel geen schade."

Een teler uit Calabrië: "De regen kwam met bakken uit de hemel en op de plekken waar de grond het niet aankon, liggen nu nog plassen en zijn er problemen met de planten en de structuren. In andere delen van Calabrië is de schade veel groter: veel velden zijn volledig overstroomd. In het gebied rond Lamezia Therme is er niet alleen schade aan de gewassen, maar ook aan huizen en wegen. De schade moet nog worden opgenomen." Een andere teler uit Lamezia Therme sluit zich hierbij aan.

Het slechte weer heeft ook Sicilië getroffen. In Catania stonden een aantal straten blank na de hevige storm en regen. Ook in Apulië liepen de straten onder en waren en in Bari en Taranto waren er problemen met het spoorwegverkeer. Een vrachtwagenchauffeur overleed als gevolg van een ongeluk dat werd veroorzaakt door de hevige regenval.

Ook de meer noordelijke regio's Campanië en Lazio werden getroffen hevige regenval.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven