Iron Ox start-up

Zijn robots de Amerikaanse telers van de toekomst?

Angus is misschien wel de toekomstige Amerikaanse teler. Hij is stevig gebouwd, weegt ruim 450 kg en is een beetje langzaam. Maar hij is wel sterk genoeg om een pallet van meer dan 360 kg met groenten op te tillen, en kan deze zelf van plek naar plek tillen. Angus is namelijk geen mens, maar een robot. 

Voor Brandon Alexander zijn Angus en andere robots voorbeelden van een nieuwe richting die de lokale teelt in slaat met het doel om sla, basilicum en andere verse producten in steden te telen, water te conserveren en de hoge kosten van menselijke arbeid vermijden. Het is een grote uitdaging, en sommige eerdere pogingen zijn op niets uitgelopen. 

Nadat ze €5,2 miljoen hadden opgehaald en twee jaar hebben gewerkt aan het creëren van autonome robots, zegt Alexander's start-up Iron Ox klaar te zijn om groenten en kruiden te leveren die door hun robots zijn geteeld.

Volgens cbsnews.com heeft Iron Ox zijn eerste robot teeltbedrijf opgezet in pakhuis van 8000 m2 in San Carlos, Californië. Hoewel ze nog geen deals met bedrijven hebben gesloten, zegt Alexander dat Iron Ox in gesprek is met restaurants in het gebied die geïnteresseerd zijn in hun bladgroenten. Ook verwacht hij volgend jaar zijn producten aan supermarkten te verkopen. 

Ook in het AD stond onlangs een tekst over deze start-up.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven