Sinds 2 oktober beschikt Stichting Leekerweide in Wognum over een heuse kas. Enza Zaden maakte de bouw hiervan mogelijk als onderdeel van het programma Corporate Social Development (CSD).

Voorwaarden CSR-project
Stichting Leekerweide biedt zorg, ondersteuning en behandeling aan mensen met een beperking. "Dit project heeft een 'groen karakter' en we steunen hiermee de lokale gemeenschap. Beide belangrijke voorwaarden om in aanmerking te komen voor steun vanuit Enza Zaden." 

Naar hartenlust tuinieren
Firma Stavenuiter heeft afgelopen dinsdag de kas van 6 x 9 meter op het terrein rond de boerderij van Leekerweide opgeleverd. "Hierin kunnen de cliënten naar hartenlust tuinieren," vertelt Joep van Balen, lid van de CSD-commissie. "Er is vanuit hun groep veel belangstelling voor de opkweek van groenten, perkplanten, cactussen. Eigenlijk alles wat groen is." De producten worden vervolgens aangeboden in de boerderijwinkel. Ze verkopen nu al diverse soorten jam, fruit en groenten uit de vollegrond. Alles van eigen productie en met veel aandacht verzorgd.

Officiële opening kas
Stichting Leekerweide zal het kasje nu zelf verder inrichten. "Onze oud-collega Kees Vlaar staat ze hierin bij met technische kennis en advies." 22 november moet de kas helemaal gereed zijn met licht en water. Dan is de officiële opening, waar Enza Zaden ook bij is. Joep: "Daar berichten we dan natuurlijk ook over. Bij Leekerweide kijken velen nu al reikhalzend uit naar het openingsfeestje."

Corporate Social Development wereldwijd
Enza Zaden heeft een team van medewerkers vrijgemaakt dat zich richt op het verbeteren van de levenstandaard van mensen. "Zo helpen we bijvoorbeeld boeren in ontwikkelingslanden. Ons Corporate Social Development-team kijkt waar ter wereld onze hulp het meeste nodig is. En waar we ook echt het verschil maken. Zo praktisch mogelijk. Met middelen en kennis verhogen we de productie van groenten. En daardoor uiteindelijk ook de levenstandaard van de lokale boeren."

Corporate Social Development lokaal
"We sponsoren ook lokale activiteiten. Zoals in Nederland het Enza Zaden Schooltuinen-project in Enkhuizen, waar we hoofdsponsor van zijn. En de jaarlijkse Enza Zaden Award voor de biologiedocent die de beste lessen in plantenbiologie ontwikkelt. Onze veredelingssector heeft namelijk grote behoefte aan jongeren met een opleiding in de plantenwetenschappen. Die interesse begint met aansprekend onderwijs in plantenbiologie."

Voor meer informatie: 
Enza Zaden Nederland
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl