Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ISW Onderneemt en Kasgroeit maken verbinding onderwijs en bedrijfsleven

Leerlingen aan de slag in de tuinbouw

Leerlingen uit de 3e klas Gymnasium gaan aan de slag bij een viertal Westlandse bedrijven. De leerlingen doen onderzoek bij de bedrijven op het gebied van Aardrijkskunde, Economie en Nederlands. De school, ISW Gasthuislaan is op 17 september 2018 met project gestart, dat tot stand gekomen is door een samenwerking van ISW Onderneemt, WNTweb/SOB Westland en Kasgroeit.

Het voornaamste doel van het project is om de leerlingen te helpen meer zelfinzicht te krijgen door hen te ondersteunen / stimuleren bij het ontwikkelen van uitvoerende functies. De insteek van het project en de focus binnen het initiatief ISW onderneemt is het creëren van meer verbindingen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Op 22 november 2018 eindigt het project met een eindpresentatie voor belangstellenden van de school en de bedrijven.

Het idee voor dit project is ontstaan tijdens een gesprek tussen Anko Goudswaard (Directeur ISW Gasthuislaan, zeer nauw betrokken bij ISW Onderneemt), Paul Steyn (Programmamanager WNTweb /SOB Westland) en Martijn van Velzen (Adviseur Arbeidsmarkt en Stagestimulator Kasgroeit).

De bedrijven KP Holland, Priva, KUBO en Levoplant werken graag mee aan het project. ‘’Voor de sector is het belangrijk om bekend te worden bij de jongeren, een stukje sectorbranding’’ aldus Pech Samwel van KP Holland. De bedrijven zijn gemotiveerd om vanuit het bedrijfsleven een bijdrage te leveren aan de doelstelling van dit project en voor hen levert het uiteindelijk ook adviezen op.

De eerste reacties van zowel de leerlingen als de docenten zijn zeer positief. Matthijs de Boer (docent Aardrijkskunde) is enthousiast over deze toegepaste manier van leren: ‘’Het is een praktisch project, gericht op zien en ervaren. Los van die schoolbanken!’’ Dit project past helemaal bij de huidige trend waarbij projectmatig en vakoverstijgend onderwijs steeds meer aandacht krijgt.

Willem van der Voort van Levoplant sluit zich hierbij aan en vindt het belangrijk de leerlingen hun eigen ding te laten doen en de zaken die voorkomen in de glastuinbouw te laten ervaren door de jongere generatie. De leerlingen zelf geven aan dat ze het mooi vinden om een kijkje buiten de school te nemen en te komen op plekken waar ze anders (nu nog) niet zouden komen.

Bron: Kasgroeit
 

Publicatiedatum: