Om de lichtopbrengst in de verwerkingshal te verbeteren, maar ook omdat het circa 60% aan energie bespaart en je deze investering snel terugverdient, heeft groenteNimporteur en -exporteur Harva besloten om te investeren in LED. Bovendien scheelt het circa 27.500 kg aan CO2 uitstoot per jaar.

Rene Grootscholte (links) van Led & Solar Solutions overhandigT een Milieucertificaat aan Leo Ruizendaal van Harva International B.V. te Waddinxveen

Led & Solar Solutions uit ’s-Gravenzande heeft in samenwerking met LED-leverancier Eiko Europe alle bestaande tl-bakken omgebouwd naar LED-lampen. Hierbij hanteren zij een speciale ombouwprocedure: een gecertificeerde monteur bouwt de tl-bakken om en doet ook speciale metingen waardoor Eiko Europe een EC-conformiteitsverklaring af kan geven. Deze procedure en verklaring is inmiddels door een aantal grote verzekeraars goedgekeurd, waar onder Interpolis en Achmea.

Leo is tevreden over de samenwerking met René Grootscholte van Led & Solar Solutions: "We hebben nauwelijks overlast van de hele ombouw ondervonden."

SO Natural
Een tweede grote, mooie en recente klus was die bij orchideeënkweker SO Natural, alwaar in de verpakkingsruimte circa 1300 led buizen zijn geïnstalleerd. Ook heeft Led & Solar er circa 85 LED-armaturen op het kantoor en in diverse andere ruimtes vervangen.

In de loods bij SO Natural

Voor meer informatie: 
Led & Solar Solutions
www.ledsolarsolutions.nl  

René Grootscholte
rg@ledsolarsolutions.nl   
06-53994433

Exclusief dealer/importeur Eiko Europe
www.eiko-europe.de