Wanneer je denkt aan een familierestaurant met een focus op eenvoudige maaltijden, dan verwacht je waarschijnlijk niet een menu met op hydrocultuur geteelde sla, tomaten en komkommers. Het restaurant Junction 21 in Centralia (Iowa, VS) biedt echter een soort van teler-tot-bord-ervaring die maar weinig mensen verwachten op een plek waar pizza, hamburgers en friet worden geserveerd.

Toen de zoon van mede-eigenaar Tim McAndrew veganist werd, besefte hij dat hun assortiment beperkt was. Er waren niet veel restaurants in de omgeving die plantaardige maaltijden aanboden en dit besef inspireerde hem om Junction 21 te beginnen. McAndrew en zijn medewerkers begonnen hun producten te telen op GrowSpan's Iowa-campus gebruikmakend van HydroCycle NFT-goten. Het hele jaar door toegang hebben tot verse producten die zonder toevoegingen of chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen worden geteeld, was een groot verkoopargument voor de eigenaars.

Het teler-tot-bord aspect betekent veel voor McAndrew, maar hij vindt het ook belangrijk om een ​​leuke, ongedwongen sfeer te hebben. Junction 21 trekt een grote variëteit aan klanten, van telers die net op hun land gewerkt hebben, tot zakenlui die net vergaderd hebben. Naast de traditioneel Amerikaanse keuken biedt Junction 21 salades met zeven verschillende soorten op hydrocultuur geteelde sla, die dagelijks worden gemengd en geserveerd in de saladebar. Ze gebruiken ook hele tomaten op broodjes en pizza's en verse basilicum in de eigengemaakte spaghettisaus van McAndrew.

De HydroCycle Growing Systems uit de video worden door een groot aantal klanten gebruikt, van grootschalige telers zoals Junction 21 tot hobbyisten die de basis van hydrocultuur willen leren vanuit huis. GrowSpan biedt een verscheidenheid aan hydrocultuurapparatuur, waaronder Nederlandse teeltbakken, NFT-kanalen en eb- en vloedsystemen.

Voor meer informatie:
GrowSpan Greenhouse Structures
1395 John Fitch Blvd
South Windsor, Connecticut 06074
Toll-free USA: (800) 476 9715
International: +1 860 528 9550
info@growspan.com
www.growspan.com