Vanaf vandaag wordt witloof gedurende 3 dagen in de kijker gezet op de jaarlijkse witloofbiënnale. Bij BelOrta wordt dit topproduct van hier echter elke dag centraal geplaatst. Dagelijks zorgen de BelOrta telers voor een uitgebreid assortiment aan witloof en idem verpakkingsmogelijkheden. .

 

Uitgebreid witloofassortiment
De BelOrta telers zorgen voor een uitgebreid assortiment aan witloof. Los Flandria witloof in EPS T wordt het meest aangevoerd. Grondwitloof is een vaste waarde in de winter terwijl het bio-witloof ondertussen jaarrond beschikbaar is. Rood witloof is vooral tijdens de feestdagen gegeerd en kent een stevige afzet in enkele exportlanden. Het innovatieve Friseline won begin 2018 nog de prestigieuze prijs ‘de Gouden Tavola 2018’ in de categorie Traiteur en is het hele jaar beschikbaar. Ook het wereldvermaarde exportwitloof van BelOrta en alle andere mogelijke kleinverpakkingen zijn jaarrond beschikbaar.

Witloofcultuur
Belgen hebben een echte witloofcultuur en weten kwaliteitswitloof te waarderen. Daarenboven vertrekt er dagelijks witloof naar Nederland en Frankrijk maar ook ver daarbuiten. Witloof wordt geëxporteerd naar landen als Japan, USA, Canada, maar ook naar het Midden-Oosten, Afrika en Centraal-Amerika. 

Om het witloof te verkopen zijn er meerdere mogelijkheden zoals blok-verkoop, voor het ‘losse witloof ’, en voorveilen, specifiek voor het verpakt en exportwitloof. Witloof dat vandaag is geoogst, wordt ’s avonds geleverd in de correcte retailverpakking. Zo kan het witloof dagvers in de winkelrekken liggen.

Voor meer informatie:
BelOrta
+32(0)15 565 292
info@belorta.be 
www.belorta.be