George de Groot Laser Grading & Excavating:

Nederlandse mentaliteit, maar met een Noord-Amerikaanse vrachtauto

Het is bijna een decennium geleden dat George de Groot Nederland verliet en naar Canada ging om er zijn eigen bedrijf in grond- en graafwerken op te richten. Na een moeilijke start heeft hij geen enkele reden om nu over werk te klagen. Zowel in Canada als de VS gaat het de goede kant uit in de tuinbouw en hoewel hij met een Noord-Amerikaanse vrachtwagen rijdt, is de Nederlandse mentaliteit nog steeds hoofdzaak.

“De eerste jaren waren erg moeilijk," zegt George terwijl hij terugblikt. Bijna tien jaar geleden stak hij de Atlantische Oceaan over, samen met zijn vrouw en twee dochters. "Ik had een zaak in Nederland die goed boerde en deed veel werk voor een aannemer, Loonbedrijf van Etten genaamd. In Canada startte ik terug vanaf nul. Toen was er hier niet veel loos." Nu is de situatie compleet anders en is er aan werk geen gebrek. "Er is een overvloed aan werk in Noord-Amerika en de vraag naar kwaliteit speelt ook een grote rol. In de Verenigde Staten weten Nederlandse kassenbouwers en andere klanten ons te vinden en de aantallen nemen alleen maar toe."

George legt uit dat iets wat eenvoudig lijkt - een stuk grond nivelleren - best wel wat vakmanschap vereist. "Vaak gaat het over heel grote gebieden. Daar heb je het juiste materiaal voor nodig, en de ervaring. Toen ik 14 jaar was, werkte ik al bij Loonbedrijf van Etten en ik vind mijn werk nog steeds erg fijn - maar dat is niet alles. Je kan echt het verschil maken door iemand te helpen met het plan van de graafwerkzaamheden, alsook door het werk te plannen en uit te voeren. Of dit nu gaat om nieuwe bouwprojecten of bestaande kassen, we zijn van het begin tot het einde betrokken in vele projecten. Dit is fantastisch om te doen."

Op dit moment houdt het vijfkoppige bedrijf zich voornamelijk bezig met nieuwe constructies. In de volgende 4 tot 6 weken werken ze voor Westland Greenhouse Supplies, terwijl ze ook druk in de weer zijn bij Hendriks Freeman Herbs in Niagara om de bevloeiingswegen te graven en een teeltvloer te plaatsen. "Later op het jaar hebben we een ander leuk project in Montreal voor Havecon en in december nivelleren we opnieuw de 6 hectare grote oppervlakte bij Suntastic."

George de Groot Laser Grading & Excavating werkt ook aan voetbalvelden en andere sportprojecten die George ook in Nederland deed. "Eerst vonden ze het hier niet leuk. Maar nadat ik werkte aan een paar velden voor een spotgoedkope prijs, alleen om aan te tonen hoe wij werken, werd ook dit een groeiende handel. Wij hebben getoond dat het werkt en nu doen we 70% van het kunstgras in Ontario.”

Om dit alles te bewerkstelligen, hebben ze hun machinevlootcapaciteit in de laatste paar jaar nogal verhoogd. "Nu werken hier ongeveer vijf mensen en onze vloot is inderdaad nogal uitgebreid. De meeste machines worden ingevoerd uit Nederland, maar we hebben nu ook een grote Noord-Amerikaanse vrachtauto. Dit is erg gaaf."

Deze vrachtwagen zal ook volgende week onderweg zijn. "Voor een twee dagen durende klus in Montreal zullen we 1.300 kilometer afleggen." Wanneer de afstanden te groot worden - bijvoorbeeld naar Yellow Knife op een afstand van 4.000 kilometer - zal George een vliegtuig nemen en alle machines worden naar de klus vervoerd. "Klanten waarderen onze dienstverlening en kwaliteit. Wij werken vaak sneller en beter dan plaatselijke partners." George noemt het de Nederlandse mentaliteit. " Met twee voeten op de grond efficiënt werk doen. Zo wil ik dit blijven doen!"

Maak kennis met George en zijn team op de Canadian Greenhouse Conference volgende week in Niagara Falls op stand 3012.

Voor meer informatie:   
George de Groot Laser Grading & Excavating Inc.
PO Box 1129 Virgil,
ON L0S 1T0
Telefoon: 905-933-7810 905-933-7810
Fax: 905-468-4309
info@degrootlasergrading.com 
www.degrootlasergrading.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven