Dutch Berries viert officiële opening 20 hectare aardbeienkas

Tholen – 2, 10, 20, 200, 400 en 2,2 miljoen. Zomaar wat cijfers die horen bij de nieuwgebouwde 20 hectare grote aardbeienkas van Dutch Berries in Zuilichem. In 2 blokken van 10 hectare hangt 200 kilometer aan goten, ligt 400 kilometer aan verwarmingsbuizen en staan 2,2 miljoen aardbeienplanten om zoveel mogelijk rode zomerkoninkjes van te kunnen plukken. Een bijzonder project dat tijdens de officiële opening op vrijdag 21 september veel bekijks trok.

Bekijk hier de fotoreportage.


Financieel directeur Boudewijn van der Wal met zijn vrouw en teler Gijbert Kreling met zijn vrouw en in zijn hand het eerste kistje aardbeien uit de kas bij Dutch Berries.

De belangstelling voor de opening was groot.


De spectaculaire opening - kijk vooral zelf. Bron: Dutch Berries


Gijbert vlak na zijn stuntactie. Bron: Dutch Berries

De 20 hectare grote kas maakt onderdeel uit van de GK Group, waar ook Kreling Aardbeien van teler Gijbert Kreling onder valt. Om aan de toenemende vraag naar grote volumes te kunnen voldoen, werd op 1 maart gestart met de bouw van de voor aardbeienbegrippen uitzonderlijk grote kas, die zelfs nog kan uitbreiden tot 40 hectare op een aangrenzend stuk grond. Bezwaren tegen deze in de toekomst geplande verdere uitbreiding werden eerder dit jaar door de Raad van State afgewezen. Op 13 augustus werd de eerste aardbeienplant in de nieuwe kas geplant. Tijdens de opening kon vervolgens het eerste kistje met rijpe vruchten worden geveild. Een groot deel van de verdere oogst zal via Veiling Zaltbommel zijn weg vinden naar het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen.
 
De trotse winnaar van het eerste kistje, dat 5820 euro opbracht, is bestemd voor Stichting Hospice De Samaritaan in het nabijgelegen Bruchem.

Na het officiële gedeelte, waarin ook een rol was weggelegd voor een viertal oud-docenten van de tuinbouwschool waar Gijbert Kreling het vak leerde, was het tijd voor de massaal toegestroomde menigte om een kijkje in de kas te nemen.

Tijd voor een kijkje in de kas.


Grote kassen blijven indrukwekkend.

Ook alle bij de bouw betrokken partijen waren present om het eindresultaat mee te vieren. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd en dus bleef het in Zuilichem nog lang gezellig. Voor het grote publiek is het nog even wachten voordat ook zij de megakas van binnen kunnen bekijken. Tijdens Kom in de Kas 2019 zal deze opening nog eens dunnetjes worden overgedaan. Bekijk hier de fotoreportage van opening.

Voor meer informatie:
GK Group
Boudewijn van der Wal
boudewijn@gijbertkreling.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven